Min valbog i år...

...den började med att det var lov då, så jag har solat typ hela dagen, sen red jag Mamon, vi hade jätte roligt ute i skogen och galopperade snabbt, så roligt att ha en sköthäst ibland som man bara rider en gång i veckan. Sen tog jag in mina hästar, hjälpte till med maten, det var grillspett med massor av majskolvar eller vad det nu heter, sen så gjorde jag en rabarber paj, expert på det nu, men farmor blir nog galen när hon upptäcker att all hennes rabarber är slut innan den är stor, jag plockar ju nu när det är små stjälkar jag. Sen har vi gort en egen brasa, riktig tmysigt och där har vi ätit min paj, lekt med Solo och ja, vet inte riktigt vad vi har gjort mer. Sen så har jag kört våran familjs bästa sak; Fyrhjulingen, tror inte att vi äger någon bättre sak (hästar är ingen sak), men det var så längesen jag körde den nu, men det är så grymt kul. :)

Hoppas att eran valborg har vart bra/ är bra...

Tisdagkväll- Onsdagmorgon

Ja, igår kväll så kunde jag inte skriva nåt inlägg, kom inte in på bloggen...längtar tills dom har flyttat min blogg.

Igår kväll så var Johanna och jag ute och red i skogen, jätte mysigt, vi red barbacka också. Och jag hade kameran med, men det gick inte att ta kort, för att det blev för  mörkt hela tiden, klockan var väl kvart över sju, så det var inte så mörkt, men på kameran och bilderna blev det mörkt, och det spelade ingen roll vilka inställnngar jag tröck på, blir så less på sånt. Men nu vet jag i alla fall vad jag vill ha i konfemationspresent: En kamera med ganska många  mega pixels, en mobiltelefon, med bra kamera och en studsmatta.

image219
Älsklings Lara och syster

image220
Lilla Sparrows Ragtime med hö i luggen... Sötis...

image221
Älsklings öron i skogen... :)


God morgon på er. Har fortfarande ont i fötterna får jag lov att säga, eftersom jag har brutit min fot rätt rejält så kan jag inte gå med platta skor så länge, men igår gick jahg med det hela dagen, och det har fortfarande inte släppt. Gick till och med barfota hem igår på vägen, efter 2 km hård väg, en tur på stan och en dag i skolan kändes det skönt, så sista km gick jag nog barfota, inte bra, jag vet, men underbart skönt.

Nu är det lov också ju, vaknade halv sju i morse, men somnade om och gick upp klockan kvart över åtta, så nu har jag släppt ut hästarna, och tänkte blogga lite nu... Hoppas att det blir varmt idag, vill sola nu när man är ledig.

Tisdag

Hej på er!
Nyss hemkommen från en dag på stan, kom dit vid 3 och åkte halv 6, inte så länge, men har riktigt ont i fötterna nu, men det mesta klommer nog från promenaden hem från bussen, 3 km, shiet, det är lååångt, men det är så det kommer bli när man börjar på gymnasium sen. Köpte ett par jeans shorts som jag nog kommer använda riktigt mycket. Var dit med Emma, Tillan --> http://tilliis.blogg.se/ och Louise---> http://www.devackraste.blogg.se/, det var riktigt kul, har ätit  glassar dag, riktigt jävla gott, fick en i skolan idag, vår buffe idag, och sen köpte jag 2 i stan, nästan tur att man gick så där långt från bussen då...

Skolan har vart bra idag, hade städdag, så efter lunch så städade vi, Emma, jag och Tillan uppdaterade skolans födelsedagstavla, och sen så städade jag mitt skåp och sen så klättrade Emma på stegar och jag kolla så att den inte ramlade, och så räckte jag henne saker, vi skulle hänga upp några gardiner och då var vi tvugna att byta krokar.

Och nu har jag lov, så slönt, sen så är det prao i två veskor, ska bli underbart att slippa skolan, men kommer sakna kompisarna, kanske inte kommer träffa nån under den tiden.

Nu ska jag ut och rida tror jag...

Novell skrivande idag

Yes, ni såg rubriken, det är det jag gör nu, ska lämna in en färdig skräcknovell imorgon, och jag har precis börjat och vet inte hur jag ska fortsätta, hur ska jag kunna lämna in det här imorgon? Det funkar inte. Lämnade in mitt PM idag, det var inte färdigt, men jag hann inte skriva och göra det bättre, så stressigt just nu. Imorgon ska jag kanske in till stan med några kompisar, sen är det lov, fy fasen vad skönt det ska bli, längatar så mycket, och sen så är det prao dom två veckorna efter det och sen så är det inte mycket kvar av skolan för den här terminen.

image218


Söndag

Ska alldeles strax åka in till stan nu, ska byta klänning igen, för andra gången alltså. Sen ska jag även kolla på smycken och sånt där till. Idag kommer mycket tid att gå åt till PM, idrottsläxa och novell, sen så ska jag även ta hand om Mamon idag, så vi får se hur tiden kommer att räcka till. Mitt PM är väl färdigt tror jag, men det är saker som ska redigeras om, bilder som ska hamna på plats, en framsida ska göras och lite sånt där. Skräcknovellen ska skrivas är absolut inte i närheten av att vara färdig med den, måste lägga på ett kol nu...

Neeej

Det regnar, vill inte ha regn. Har legat ute sen 11 och solat, men nu var jag tvungen att springa in för det där förbaskade regnet, det kan väl få vara fint väder idag i alla fall, behöver den här solen. Har som tur blivit lite brunare idag, men inte alls så mycket som jag vill, det kommer nog bli Doves brun utan sol i alla fall, jag som trodde at tman skulle slippa smörja in sig, det blir absolut inte jämt på mig, utan fläckigt och fult, så jag vill till varje chans undvika att behöva smörja in mig, men aja, nu måste jag göra det...

Måste ut ock mocka nu, får väl säketr ta in hästarna snart, för dom har inga täcken idag och vinterpälsen är borta.

image217
Bild tagen genom fönstret på solo för 2 minuter sen, och medans jag ladde över den til datorn så slutade det regna och himlen ser ut att åter bli blå... :)

Uppe i tuppen idag

Vaknade halv sju idag, brukar gå up då när jag ska till skolan, men nu vaknade jag så på en helg också, jätte skönt, dagarna blir mycket längre om man går upp tidigt och jag är mycket piggare då också. Har vinkat av Lars, Kristina och Elina nu, nu ska dom upp på ett bröllop och det kommer gå ett tag innan vi träffar dom igen, men vi, (jag, Johanna och Andreas) ska försöka tillbringa så mycket av sommarlivet där nere, vi ska nog åka tåg ner dit en gång, och sen så ska vi dit med mor och far också har vi tänkt, så det blir nog riktigt bra.

Har som en vanlig lördags morgon slöppt ut hästarna nu, och tänkte nu försöka blogga lite, sen så ska jag fortsätta med PM:et och skriva färdigt min skräcknovell, och förstås sola lite.

image212

Home sweet home

Äntligen hemma säger jag bara. Man brukar väl säga släkten är värst, så kan man nog säga i det här fallet, usch, det är hemskt. Vi träffar kusinerna ca 2 gånger per år, och man har ingen aning om vad man ska säga... Men det har blivit lite shopping idag som jag tänkte visa, det var rea på Thun´s så jag har hittat lite grejer :)

image210
Helt vanligt linne, 29 kr Kofta, 49 kr, klänning/linne, 29 kr. Det var super billigt, helt perfekt... Det där linnet köpte jag bara för att såna går alltid åt, koftan för att sånt är jämt perfekt, och klänningen som är i storlek XL tog jag för att den var så enkel, är ju till för nån tjockperson, men den kan jag ha som klänning på sommaren.

image211
Skor köpte jag också, inte rea på dom, 300 kr, lite stora, då jag måste ha 41 pga min brutna fot, men annars jätte fina...



Fick tillbaka mitt So prov idag, fick MVG, är så glad, var bara 2 poäng ifrån maxgränsen, så glad.

Har hälsat på Elina också, så himla söt, och så liten. Fick min konfimations present och födelsedagspresent idag av dom, presentkort på hm, 250 kr, och en bok som heter Alexandra tror jag, den verkade faktist ganska bra.

2 inlägg idag

Nu ska jag försöka knåpa ihop ett inlägg igen, mitt andra idag, vill blogga mer, men har inte den tiden längre. Har skrivit på PM:et heeela dagen sen jag kom hem, är inte färdig än, men har snart skrivit hela fakta delen, men det blir nog en hel del skrivande i  helgen har jag en känsla av. Var ute och red en liten snabbis, det gick inte bra, upptäckte att Lara är halt, jag som precis hade satt igång henne igen, lite jobbigt, alltid något problem med henne.

Tre namn du går under:
1) Malin
2) Mollekolle
3) Mollymus

Tre saker som skrämmer dig:
1) Insekter
2) Komma försent
3) Mörker

Tre saker du har på dig (just nu):
1) Svarta mjukisbyxor
2) Ett av förra årets linnen
3) Strumpor

Tre av dina favoritlåtar just nu:
1) Wild horses- Natasha Bedingfield
2) Break the ice - Britney Spears
3) Your Guardian Angel - The Red Jumpsuit Apparatus

Tre sanningar om dig:
1) Är helt crazy oftast
2) Mitt självförtroende har ökat stadigt under min tid som bloggare
3) Hästar är något som betyder otroligt mycket för mig, min enda frihet ibland

Tre av dina intressen:
1) Hästarna
2) Kompisarna
3) Lilla Solo

Tre saker du verkligen vill (ha):
1) En ny mobiltelefon
2) En studsmatta (jag är alltid efter med saker)
3)  Få tillbaka min gamla fot, vill inte ha min brutna, fula fot som inte kan ha skor i den  storleken som jag har, som inte får plats i skor, som inte passar mig, som förstör mitt LIV...

Torsdag

Hej. Idag är det plugg som gäller, måste skriva mitt PM, och sen så måste jag skriva lite på min skräcknovell, och inget av det går så bra, men ska snart få ta en skön pause, ska ut i solen och rida med syster, så mysigt. Det är ganska mycket som ska göras färdigt nu, ska prao vecka 19 och 20, och det är väldigt mycket som ska vara färdigt innan det, så det känns ganska stressigt just nu, men det är ändå så jag trivs, när jag har fullt upp och knappt hinner tänka, då mår jag ganska bra, även om det är stressigt, är lite annorlunda jag, eller är det någon annan som känner så. I dag så har jag försökt sola så mycket som möjligt, måste måste bli brun innan konfimationen, och man måste sola så mycket som möjligt innan vädret blir dåligt igen.  Skolan har vart ganska vanlig, hade 3 små söta gammla tanter i skolan idag, som pratade om Andra världskriget, den ena har vart med i det, hon bodde i polen när hon var liten. Sen så har vi haft svenska, So och matte. Och biologi, och spanska, men spanskan var ovanligt tråkig, både Sofia och Hannis var borta, så Emma och jag var helt ensamma, tur var det att vi fick sitta ute i alla fall.

Onsdag

Nu är jag hemma och ska snart gå ut i solen igen har jag tänkt. Måste måste bli brun innan konfimationen, vill inte hålla på och smörja in mig med brun utan sol, vill ha äkta, så nu gäller det att passa på. Funderar på att ta med biologiböckerna ut också och skriva på mitt PM där ute. Har tappat lusten för bloggning nu också, men den kommer nog tillbaka snart, vill blogga lika mycket som jag gjorde för 2 månader sen, skrev ju minst 4 inlägg om mode, hästar, min dag ock allt möjligt då, nu blir det bara om vad jag har gjort. Idag har jag haft min nya fina topp med blommor på, men jag hade den som kjol idag, älskar den, så fiiiin, hade min blåa Mango t-shirt till, ( med typ skepparkrage och V-ringat i rygg och fram), tycker jättemycket om den också, har börjat ha strumpbyxor jämt nu, älskar det...

Dagen har flytit på helt okej, biologiprov i morse, som gick åt helvete, det gick inte bra alls, sen författarbesök av Veronica Wägner, ointe så jätte intressant, mest segt, men gör faktist hellre det än att jobba matte. Sen har vi haft slöjd, sytt på min kudde.

image209
T-shirt Mango
Kjol/topp HM
Cardigan Lindex

Nu ska jag ut i solen tror jag, hej då...

Tisdag

Vilket underbart väder, älskar det. Ska snart ut i solen igen med biologiboken, har prov i morgon och har typ inte pluggat så mycket till det känns det som. Dagen har vart bra, fick skjuts till skolan, alltid skönt, gick ner till busshållplatsen med klassen och åkte in till stan, bussen var verkligen helt full. Sen gick vi till Tingsrätten, vi skulle egentligen ha gått på en med misshandel, men det fick vi inte sen när vi kom dit, så då var det hälleri vi skulle på i stället, det var väl ganska långtråkigt i bland, och det var riktigt segt. Vi satt där mellan 9 och kom ut innan 12 tror jag, och dom har fortfarande bestämt någon dom, så det känns ju ganska värdelöst, det var ju det man ville veta. Vart så jäkla irriterad på en av dom som var tilltalad också, han sa hela tiden; Nej, jag minns inte. Och kunde aldrig utveckla svaret heller, så åklagaren fick ju ställa en ny fråga efter det där svaret hela tiden för att förstå nåt, den andra bara pladdra på också, rättegången handlade om några SKÅP, riktigt intressant? Nja, inte direkt.
Var så hungrig också, men när vi kom till skolan så var maten ganska god som tur var, men potatisgratängen smakade lite potatismos.
Sen var det ganska lång rast, och sen var det dags för engelska, där spelade min grupp in vårat radio program, jag kan inte uttala "tempratur" på engelska ska alla veta, höll på väldigt länge med alla tempraturer ska ni veta. Rösten låter ju hemsk också, vill inte låta sådär. Men när vi hade spelat in programmet fick vi sluta tidigare, Yes, så Emma och jag drog till bänken och solade lite då, med strumpbyxor på, hoppas verkligen att det går igenom.

Måndag

Jag är sjuk, vill inte vara det, har inte tid att vara det... Har typ hur ont i magen som helst och är jätte trött, när jag gick upp imorse så mådde jag rent utav skit, men nu när jag har sovit en stund till så börjar det bli bättre. Och vi ska åka på en rättgång med klassen imorgon, vill ju också följa med på det, hoppas verkligen att jag blir bättre idag så att jag är helt okej imorgon och kan följa med. Det kan ju faktist vara nåt jag åt igåtr, var ju på tävlingen också och där kan jag säkert ha fått i mig något skit, så det kanske är magsjuka (hoppas verkligen inte det) eller så är det bara nåt jag har ätit.

Måste ut och sätta på Virans munkorg nu, mamma släppte ut hästarna i sommarhagen idag och där har ju gräset börja växa upp nu, så nu får hon gå med munkorg så att hon inte får fång, hon har haft fång i 2 år år nuoch det är riktigt jobbigt, riktigt dyrt och hon blir inte bra igen förrens på vintern, så hon ska inte få fång i år har jag besttämmt mig för.

Söndag

Nu är jag hemma igen efter en halv dag i ett iskallt ridhus. Gick upp klockan 6, det var tidigt för mig, sen tröck jag i mig en macka, drog på mig ett par jeans, drog ett halvt tag med mascaraborsten samtidigt, hade ritkigt brottom. 06.20 var jag färdig och sprang över till dom, sen så släppte jag ut Mamon där, och så åkte vi halv sju, sen när vi kom dit så började hon rida fråm och klockan 08.08 så startade hon, det gick riktigt bra tyckte jag och Malin (ja, Mamons ägare kom också dit), men det tyckte inte domaren som satte jätte låga poäng på alla, även om man tyckte at det gick ganska bra, ingen fick godkännt, förens en kille kom in, en jäkel på att vara duktig, shiet hur han red, var bara 18 år också, så det var duktigt att vara så ung, han hade världens finaste häst också, en vit (precis som jag), och som också var duktig. Vi åkte innan allt var slut också,ingen mening att sitta där när hon inte skulle bli placerad, men hon låg 2 typ halva tävlingen, sen flyttades hon ner hela tiden, och det var verkligen synd, för hon är så otroligt duktig.

Nu tror jag faktist att jag ska ut och lägga mig på ridbanan och sola, det är så skönt där, måste ju bli lite brun innan konfimationen, den är ju riktigt snart alltså, om typ 20 dagar eller nåt sånt. Måste sola på allvar nu, annars kommer jag se hemsk ut där, blek som jag vet inte vad...




Vet ni vad vi åt för mat här hemma? Vi grillade, så jävla gott det kan vara ibland, sen så fick vi en varsin majskolv också, riktigt smarrigt :)

Johanna och jag var ute och red, det gick riktigt bra, men jag tror att jag har gjort fel i att köpa dom där stövlra, så stora, så när jag drar upp foten så följer inte stövlen med, så jag måste spänna hela benet för att få upp stöveln och kunna skänkla henne, riktigt jobbigt...

Hästkväll

Har ätit tacos nu, och ska snart ut och rida har jag tänkt, blir på ridbanan idag också, sen måste jag nästan gå och lägga mig efter att jag är färdig i stallet, kommer aldrig komma upp före 06.00 annars, måste gå till grannen 06.15 imorgon bitti, om jag ska följa med henne när hon tävlar, vill verkligen det, är så roligt, och man lär sig så jäkla mycket. 

Är förälskad i min nya topp, den är så fiin, det är faktist lite av Ellinoraks skäl att jag köpte den, vet inte om jag skulle ha tänkt på den annars, speciellet inte att man kan ha den som en kjol, men den är riktigt fin, så söt, och man kan ha den till det mesta.

Har suttit och spelat massor av spel med min lilla kusin också, vi har spelat något Emil spel, sen har vi spelat något kilspel, byggt massor av pussel, han är bara 4 år, men riktigt smart, tror verkligen inte att jag var så där duktig när jag var 4  år, det är något som inte kommer från våran sida av släkten.


Update:

Jag rammlade av Viran, och red för första gången på länge utan min säkerhetsväst, tror ni inte att man rammlar av då, och får ont i ryggen? Jo, så är det, så nu har jag riktigt ont i ryggen.

Tittar på Helens underverk nu, men måste snart gå oh lägga mig, ska ju upp före 06.00 imorgon, och det är tidigt för mig...

Här kommer bilderna...

image206
Klänningen från MQ

Toppen från hm

image208


Vet inte riktigt om ni är så intresserade av att se ridstövlarna och hårinpackningen.

Men vad tycker ni om klänningen då? Den här känns mera jag på något sätt än vad den andra gjorde, även om jag hellre skulle vilja haft den andra som jag provade idag.

Lördag

Gick upp klockan 8.00 idag, åt frukost, tog ut hästarna, sminkade mig på 5 minuter, bytte om, åkte till stan med mamma, köpte ridstövlar, köpte en topp, lämna tillbaka klänningen, tjurade- hittade ingen klänning, köpte klänning, tjurade i bilen, ganska nöjd över klänningen.

Det har vart min dag hittills, exakt sådär för att korta av den. Har alltså köpt ridstövlar, en topp, och en klänning, klänningen är köpt på MQ, kostade 500 kr, är vit, ganska breda axelband, jätte sött broderi och fickor, ville ha en annan från MQ också som kostade lika mycket, var lika lång, var lika fin, men syster tyckte att den var ful med spetsen, men jag är förälskad i den, kunde inte bestämma mig för någon av dom, och vi stod i kassan, och då sa både mamma och johanna: Ta den där, (den med broderierna) så nu så är den med broderier min, jag vill nog egentligen ha den andra tror jag. Sen köpte jag en helt vanlig topp på hm, och ett par ridstövlar.  Bilder kommer på sakerna...


Rid/tv kväll

Är riktigt trött nu, kom in klockan 21.00 från hästarna, har hållt på där nästan hela kvällen, red dressyr ute på banan, gick skit bra, sen så hoppade vi lite, och så har jag longerat Lara, sen så har jag förstås fodrat, sopat stallgång, smörjt in sadlarna och ryktat också.  Sen så har grannarna vart här med shettisarna, barnen där är så söta, det är ett par tvillingar som är 3 år, och  har en var sin liten häst, och så skulle dom ut och rida ikväll, så då ledde deras mamma (min tränare) dom hem till oss, för hon skulle ändå prata med mig, då hade den ena sagt så här; "a, vi ska gå till Malin, mamma, gå till Malin" aha, så gulligt. Ska kanske följa med deras mamma när hon tävlar på söndag, men jag vet inte riktigt, hon hade fått tiderna idag, klockan 06.20 måste hon åka hemifrån, och det är tidigt, men det är ju jätte kul att följa med på tävling, och hon är dessutom så duktig, så det är så roligt att titta på när hon rider, så jag tror nästan att jag följer med i alla fall, hästarna ska ju ändå ut, så då ,måste man ju upp ganska tidigt i alla fall. Det är mycket skönare att hålla på ute i stallet på kvällarna, så tyst och skönt, ridbanan var jätte bra idag, så jag passade på att longera Lara efter åt.

Sen så har jag kollat på Talang 2008 och Berg flyttar in, så söt lilla Elsa var, haha, riktigt duktig på att rocka rockring var hon också =).

Har också legat en stund i min brors säng med vovven, han bor ju nere, och vi har bestämt att Solo inte ska vara uppe, så Andreas har tur att få ha Solo i sin säng på kvällarna, det är så mysigt, vill också ha det så.

Imorgon får vi se om det blir en tur till stan med mamma, ska byta klänningen, titta på en ny klänning och förhoppningsvis köpa en ny mobiltelefon, men det får vi se hur det blir med.

Har fått en till födelsedags present nu också, en ring, men har så jätte stora knogar, men ganska smala högst upp på fingret ni vet, så dom är för stora när jag har fått på mig ringen, rikitgt klurigt. Och min kusin ska sova hos farmor och farfar i helgen (mina närmaste grannar) så jag får nog vara ute och leka med honom ganska mycket tror jag.

Fredag

Hej hej! Nu har jag kommit hem från konfan, ätit en bit tårta, tänkt på sommarklänningar och ätit en choklad ur min chokladkorg, riktigt gott. Skolan idag har vart okej, vi pratade med syon imorse, inte så roligt, och sen så kollade vi på världens muppfilm, den var riktigt dålig, det var en sån där om gymnasierna, men den var rikitgt dålig, och säkert gammal. Sen var det idrott, skulle vara ute, och jag hade bara shorts och t-shirt, kallt? Svar; JA. Vi spelade brännboll, jag är ruskigt dålig på det, kan inte få iväg bollen, och jag kan inte kasta. Sen var det so- prov, som jag tror gick ganska bra, det var ju några saker som var riktigt kluriga, men det mesta gick nog bra tror jag. Sen engelska, där fortsatte vi på vårat radioprogram, ska vara väderleksreporter där. Sen har det varit konfa, vi har förberätt våran Konfimation, jag ska prata lite om Gudspärlan, och sen så ska jag vare med i en dialog, där jag är en tvilling, kommer börja gapskratta i kyrkan när jag ska säga det där, jag lovar det. Och nu har jag tittat på klänningen, vet inte hur jag ska göra med den, den är ju fin, men ska jag bara ta den i en annan storlek, eller ska jag byta ut den helt? Det är frågan.

image205
Hjälp mig...
Ska jag ta den i en annan storlek eller byta ut den helt?

Prov imorgon

Har pluggat som en galning till provet som är i morgon, i lag och rätt, har inte haft tid att plugga ordentligt tidiagre, det är så mycket med hästarna, riktigt mycket alltså, så nu blev det en riktig kväll vid skrivnordet med mp3 på högsta volym och sitta och skriva, mamma har förhört mig lite också, allt har inte fastnatt än, men får läsa igenom det innan jag går och lägger mig, sen så får jag läsa allt på bussen imorgon, det tar inte så lång tid att åka till skolan, men hinner i alla fall läsa lite, tur det. Sen imorgon så är det matte med diagnoserna, kan ju inte ett skit av det där, jag kan inte räkna med bråk och jag är inte helt säker på roten ur, jag kan inte sånt där, jag kan geometri, arean är väl det ända jag känner mig riktigt säker på tror jag, är så jävla smart, så det är det ändå jag kan, men är ju ganska blond nu, så det är ju ganska väntat :)
Sen så ska mitt PM vara inlämnat snart, och jag är inte ens färdig med inledningen, så det blir att skriva hemma riktigt mycket, prov i biologi på onsdag, riktigt mycket känns det som nu.

Vet ni vad jag har gjort idag då? Jag var ute på ridbanan och plockade sten, vilken jävla födelsedag, men aja, det skulle ju ändå inte komma några fler idag, och stenarna måste bort om jag ska kunna rida dressyr där imorgon dom jag har tänkt, fattar inte hur det kan komma ut stenar på den hela tiden, när man har plockat bort alla hela tiden, men aja, det är sånt man får ta om man inte satsar så mycket pengar på den, våran ridbana var inte så dyr, vi har gjort allt själva, och hämtat sand på ett ställe som är vårat, så det ända som har kostat är väl diselpengarna till grävmaskinen, stolparna och eltråden.

Annars så har väl dagen vart rätt okej, inte direkt min favorit födelsedag, har haft många bättre, men ska i alla fall få en ny mobiltelefon, och slipper betala konfimationsklänningen/skolklänningen, mamma och jag ska byta den här och titta lite mer på klänningar.

Nu ska jag på börja en ny design har jag tänkt, sen blir det att plugga, sen sooova.

17 april- min födelsedag

image203

Ja, jag fyller ju år idag, så jag tänkte visa några bilder på mina saker som jag har fått idag.
image197
Choklad i en korg sdom jag fick av farfar, sen har vi en Aladdin ask, spargrisen är ju riktigt söt, det står "godispengar" på den, sen har vi en mugg som jag fick av Världens bästa Emma, tvålen är också av henne, men lukt av drakfrukt,  sen en tavla som farmor har sytt till mig, med hästar på, (fattas en häst, annars skulle det vara mina), sen en jätte söt bok, "Vänner för livet" som jag fick av världens bästa Elin, och till sist ett presentkort på Gina tricot, 150 kr.

image198
En klänning fick jag också, men måste byta den, den är i XS, och den var lite liten, vet inte om jag ska byta ut den helt, eller om jag bara ska ta en annan storlek...


 Min garderob före;


Och efter:

image200

Fick en till klädställnig och galgar, det behövdes, men det vart mycket trångare nu, men aja, det viktigaste är att kläderna kan hänga, den gamla stången rammlade ihop för någon vecka sen.

Dagens outfit (i spegeln) och Emmas halsband, (här ett armband)
image201

image202
Det här är Emmas halsbad som hon gjorde av en dålig hårnål, haha, hon ska börja sälja hennes egna tillverkade hjärtan tycker jag, borde käna massor på det.

Ska även få en mobiltelefon senare, vet inte än vilken jag vill ha, och sen så har jag fått en bok, och strumpor.

Torsdag

Hej på er. Nu har kusinerna och mormor åkt igen, så jag passar på att blogga lite nu. Bilder på födelsedagspresenterna kommer snart hade jag tänkt...

Dagen har flytit på bra, har försökt akt mig ifrån att alla ska sjunga för mig, hatar det, man vet inte vad man ska göra då, men dom har sjungit en gång idag, som tur var så blev det inte inne på spanskan...
Idag när jag kom så sjöng dom för mig, sen vart det svenska, sen matte, sen spanska, efter det så var det so, sen elevens val (läxläsning), sen biologi, rätt okej ämnen, började på en skräcknovell på svenskan, på matten var det diagnoserna som gällde, idag på spanskan så gjorde vi väl inte så mycket, sen har jag tränat på so provet som är i morgon, och på biologin tränade vi på biologiprovet som är på onsdag.

Hästarna är inte inne än, så dom får jag väl ta in snart, men tror faktist att dom tyckte att det var skönt att vara ute länge en gång.

Onsdag

Vet ni vad? Mamma har vart till stan idag och köpt mina födelsedagspresenter, är lite nervös,vill veta vad jag ska få. Satt hela kvällen och jobbade på ett collage där allt jag ville ha fans med, blev rikigt fint, mamma tyckte att det var lite onödigt, men det var kul, och nu vet hon ju precis vad det är jag vill ha, men blir så arg, för kläder från gina som man vill visa på någon bild från själva sidan går ju inte att kopiera, vet endel saker därifrån som jag vill ha, men dom vart inte med på bild.

Idag har jag haft biologi, där så jobbade vi i grupper med ryggradslösa djur, har prov på det nästa vecka, sen så hade vi matte, där skulle vi göra diagnoser, vi ska göra 6 st, och jag är på 3, men kan verkligen inte, det är saker som jag gjorde för länge sen, eller saker som jag aldrig har kunnat som är med, riktigt jobbigt, det är t.ex bråk, och jag kan inte bråk, speciellet inte med gånger, plus, och såna där saker, det går inte... Sen var det slöjd, har sytt fast alla bitar på lappkudden nu, det blev jätte fint, har typ 2 eller 3 missar där rutorna inte är exakt kant i kant, men det blev ändå ganska bra, ska välja tyg att ha som bakgrund nästa vecka. Och sen på rasterna har vi solat, så skönt att vara ute i solen, hade strumpisar och min gråa fodralklänning idag, jätte skönt.

Och nu ska jag ut och fixa i stallet, det är alldeles för tidigt att ta in hästarna nu, men det ska ju mockas, fodras och sopa stallgångarna också, så det tar en liten stund, sen ska jag ut och rida...

Hästar

Hej, kom in igen från hästarna för en halvtimme sen, har hållt på med hästar sen halv fyra idag till åtta, riktigt duktig, har bara tagit en enda pause, var tvungen att få i mig lite mat, passade ju på att skriva ett inlägg då också. Red ju först Mamon, sen så tog jag in hästarna, red ut med Viran i skogen, sen när jag kom tillbaka så upptäckte jag att Lara höll på att tappa skon, så mamma fick komma ner och byta ut den och slå in en av hennes begagnade, mamma kan faktist vara hovslagere fastän hon inte ä så duktig, men det duger ju. Sen så ryktade jag dom andra hästarna och gick till sist ut och longerade Lara, hon har verkligen fått upp balansen i det nu, vi köpte henne som en travare, och då hade hon nog inte blivit longerad så mycket, men nu efter all träning med det så känns det som om det börjar gå bättre.

Nu så ska jag ta n lång dusch, sen plugga och kolla på House, måste egentligen plugga, men hinner nog kolla lite på House också hoppas jag, har prov i Lag och rätt på fredag, och sen nästa onsdag så har jag biologiprov, och hinner nog faktist inte plugga så mycket imorgon eller på torsdag kväll, det är ju värsta tv- kvällen på onsdag, och fyller ju år på torsdag, vet inte om det kommer någon då, tänk om alla har glömt bort mig...

Tisdag

Har precis ätit och ska snart ut till mina egna hästar, har vart och ridit Mamon idag. Skolan idag har känns som en "avslappnad" dag eller vad man ska säga, lektionerna har vart ganska lugna och solen lyst hela dagen. Hade svenska först idag, där så fortsatte vi med temat skräck, vi skulle svara på några frågor till en novell, och sen så skulle vi också skriva en fortsättning, jag och Ylv ahar värsta ideén vi, haha, riktigt ruggigt... Sen var det spanska, där så skulle vi göra en bok, eller vi skriver på svenska och läraren översätter sen, riktigt bra, sen så hade vi musik, där satt vi ute i vårvädret, riktigt härligt, vi gjorde väl inte direkt så mycket, och läraren var hemma, men det var skönt, och sen så avslutades skoldagen med engelska, där vi ska göra ett radioprogram, det går inte så jätte bra för våran grupp känns det som, men aja, det får bli som det blir.

Har försökt vänja mig vid nya håret idag, eller nya och nya, nya färgen, slingorna är ganska fina till mitt hår på endel ställen, men inte framme vid ansiktet, där det måste vara fint,  men aja, det löser sig nog, har haft hårnålen i hela dagen, måste ha det, ananrs ser det förjävligt ut alltså, men det blir nog bättre i sommar, när håret bleks lite i alla fall.

Fick sällskap idag när jag red, en annan tjej äntade på mig, så vi red tillsammans, riktigt roligt att ha någon att rida med, brukar ju inte ha det, men ska ut och rida mina hästar nu, eller rida en av mina hästar, sen så ska jag nog ta och longera den andra i paddocken, känns som om hon behöver träna lite på det.


Måndag

Jag är nya Blondie... Shiet vad det är annorlunda, känner knappt igen mig själv, det var lite för ljust, har skit mörka ögonbryn just nu, måste se till att hålla ögonbrynen ganska smala nu, annars så kommer det se jätte konstigt ut, men nästan svarta bryn och ljust hår. Hon klippte lite på luggen också, trivs mycket bättre i lite kortare snedlugg än i lång, sen så toppade hon lite, även om det bara var en månad sen jag klippte mig sist så behövdes det faktist lite, håret känns mycket finare nu, även om färgen är lute för ljus på en del ställen, är nöjd på vissa, vi får väl se om jag har köpt en flaska mörkårfärg innan veckan är slut, haha....

Före:
image192

Efter:
image193

 

Skillnad? Jo, lite va? Syns det att luggen är lite kortare då?

Det tog riktigt lång tid hos frisören eftersom både jag, Johanna och Andreas skulle klippa oss, eller jag skulle ju slinga och klippa min lugg. Och när vi satt där inne, så började det åska och ösregna, vilket jävla väder, hoppas att det är fint väder på torsdag...=)

I skolan idag så var det en ganska bra dag, tittade på filmen En obekväm sannig, handlar om miljön, man blir faktist lite rädd, det är ett så stort problem, jag har ju skrivit om sånt ganksa mycket och har verkligen blivit insatt i det nu. Sen så har vi haft idrott, vi skulle vara i våran skola idag, och salen är så liten där inne, så vi var ute, dom flesta spelade fotboll då, men jag och två till tjejer gick promenad, riktigt härligt i det vädret som var då. Annars har det inte hänt så mycket, har vart ute och gått med fölen i repgrimman, så skönt att få använda en sån, och La Poo blev verkligen förändrad igår när hon var här och hjälpte mig, jätte bra, han är mycket snällare nu, Ragge går inte att göra så mycket med, han bara bråkar hela tiden, men mycket lättare med repgrimman såklart, hon sa också att jag skulle få jobba riktigt mycket med Ragge, och det lär jag nog få göra också.

Engla

42- åringen har ju erkänt nu, han mördade Engla, det är ju bra att han har erkänt, men man tycker verkligen synd om familjen och mamman, stackars dom. Det är lite läskigt, vem som helst kan ju ta någon som är viktig i mitt liv, även om det inte känns som det, det är faktist jätte läskigt när man tänker på det såhär, för Engla hade ju inte gjort någonting, tänk om någon skulle kidnappa t.ex Johanna, det skulle vara hemskt, skulle vara förstörd flera år efter det också, även om det skulle vara en kompis syskon så är man ju beroende av det, allt är ju så nära eller vad man ska säga. Blir inte ni också jätte rädda för allt sånt här? Det kan ju faktist hända när som helst kan det beröra någon jag behöver, eller så kanske det är jag, vem vet. Jag hatar när man tänker efter på sånt här, det är riktigt skrämmande, man måste alltså ta hand om sina nära och kära...

Vi pratade lite om det här i skolan idag, fy fan vad det är tragiskt, fatatr inte varför man måste göra något sånt hät onödigt.


RIP, ikväll kommer ju måga tända ett ljus för henne, jag ska också göra det.

Kakbak

Bakade faktist idag, inte för att det vart någon hit, men aja, bakade i alla fall. Det vart chokladsnurror och bondkakor,( är ju en tvätt äkta bonde, såklart att man ska ha såna på 15-årsdags bordet då.) Varken någon av kakorna vart väl så bra, men man får hoppas på att tårtan som jag har låtit frarmor baka blir bra.  Sprang förreasten in till farmor och sa att hon fick hjälpa mig med snurrorna också, skulle inte ha fått ut dom ensam, riktigt klurigt, för dom sprack hela tiden, och jag är faktist inte så pysslig på sånt där, tur att farmor bor granne med oss, ibland är det riktigt bra, ibland inte. 


Föl träning

Nu har en tjej vart här och hjälp mig med fölen, det är jätte lätta och några saker som man ska kunna, det är bara det att man ska göra dom på precis rätt tillfäle, och sånt där. Fick låna en repgrimma också, det känns riktigt bra att få ha en sån till hand just nu, eftersom dom är så jäkla bråkiga när man är ute och går med dom eller något sånt, nu om dom bråkar så är det bara att rycka till en gång, och dom förstår att det är jag som bestämmer efter det, så nu ska jag verkligen börja träna på riktigt med dom.

Har fortfarande inte hört något av Malin än, vill veta hur det gick för dom i tävlingen, men hon skulle ringa mig senare så då får vi se hur det har gått, hoppas verkligen att det gick bra.

image191

Söndag

God morgon på er. Idag så är jag lite nervös, min medryttarhäst ska tävla idag, men jag ska faktist inte följa med, men är nervös i alla fall, hoppas verkligen att det går bra, hans ägare och Mamon är jätte duktiga egentligen, men nu kommerdom väl vara nervösa, och han kan vara ett riktigt nervrak att rida ibland, men det borde gå ganska bra i alla fall tycker jag. Vet inte riktigt vad som händer idag, det kanske kommer en tjej som ska hjälpa mig med Ragge, men jag vet inte riktigt, vi har bara sagt att det går bra på söndag båda två, men inte sagt någon tid, så vi får väl se vad som händer. Måste hålla kolla på Solo, han har börjat springa till grannarna så fort man släpper honom lös, eller jag brukar jämt kolla honom hela tiden, och då ligger han på trappen, sen så är han helt plötsigt borta, så igår kväll körde några hem honom, och ibland kan man få stå och skrika jätte länge innan han kommer, han älskar att vara ute, så man känner sig så dum när man håller honom innne nästan hela dagen, men det får vi väl börja med nu i alla fall nu.

Just det, måste fortfarande baka något, har ju inte kommit på någonting än, sen så ska rummet städas, för det ser verkligen förjävligt ut just nu. Och sen så ska jag försöka skriva en inledning på mitt PM om miljö och ozonlagret.

image190

Baktips?

Nu har hela dagen gått, och jag har fortfarande inte börjat baka något, vet inte vad jag ska göra. Någon som har ett tips på nåt gott, lätt och som tar ganska snabbt att baka, har ju noll i tålamod, ni vet.

Men har i alla fall gjort en sak idag som jag sa att jag skulle göra, rida, mamma tog några kort på mig och Viran, men mamma och Johanna är ungefär lika värdelösa på att ta kort båda två, så det blev inte mycket att hurra över, men aja, ni får kanske se något i alla fall.

Skulle ju beställa klänning igår, men så vart det inte, vet inte vilken storlek jag ska ta, brukar ha 36-38 ibland, men oftast 36, och Ellos har bara 34-36 och 38-40, vilken storlek ska jag ta då? Är ju så lång, 1,75, men är ju inte så jätte bred, så då sitter alla saker konstigt i 38-40, och 34-36 är säkert för litet. Har fortfarande faktist inte bestämt mig över klänningarna, det står mellan två nu, (har i alla fall dragit ner antalet alternativ nu.)

Står mellan dom här två nu;

Zooma                                 Zooma

Vilken blir finast? Vet att jag tjatar om det här klänningsvalet mycket, men har så svårt att bestämma mig.





image188

Älsklingen och jag, hon har värsta leriga benen, galopperade ute i skogen, jätte kul.

Lördag

Hej på er. Sitter och lyssnar på musik just nu, och magen kurrar, även om jag redan har ätit frukost, har svårt att äta på morgonen, men måste, annars så svälter man ju ihjäl.

Lördagsmorgonen började som vanligt, gick upp, åt frukost, släppte ut hästarna, mockade, satte mig vid datorn, och just nu sitter jag och lyssnar på Tokio Hotel, alltså en helt vanlig lördag här.

Idag har jag tänkt att börja baka lite till min födelsedag som är på TORSDAG, sen så ska jag väl ut med hästarna, ut med Solo, annars händer det nog inte så mycket idag, mamma, pappa och syrran är sjuka, och min lillebror är hemma hos en kompis, men han ska väl hem senare idag, riktigt lungt här hemma nu, alla är så dämpade och ligger i soffan eller någon annan stanns, kan faktist vara riktigt skönt iblandm även om det är tråkigt, är orolig att jag också får det där, vill inte vara sjuk.

image187
Vart är lilla hunden då? Jo i trädet....

Fredag

Tjao!

Nu är jag inne igen, har ni tänkt på att alla mina inlägg börjar exakt lika dant.? Har vart ute och gått med hästarna, syrran är en usel fotograf så det blev inga bilder på mig och Viran, men det vart en riktigt cool bild på syrran och Lara. 

Badet idag gick bra, fick upp den där förbaskade dockan.  Dränkte Emma och Elin några gånger, men dom lever än i alla fall, tror inte att ni tog så stor skada av det, eller hur tjejer? Sen så var vi i äventyrsbadet, det var lite skojsigt det, även om vi inte åkte vatten rutschkanorna. Men istället för att åka dom så åkte vi strömen, jag vet inte hur många gånger vi åkte den, haha, riktigt skojsigt. Vad gjorde vi mer då? Jo, vi satt i bubbelpoolen ett tag, och sen så missade vi nästan bussen, fick springa genom hela stan med alla tunga väskor.

Hade ju utvecklingsamtal idag också, det gick jätte bra, är kjätte nöjd. Har blivit mycket bättre sen förra terminen, och hade tydligen börjat ta för mig mer också, så det känns ju bra.

image184

image185

Lalala

Sitter och lyssnar på Madonna ft. Justin Timberlake nu, den är faktist riktigt bra. Tycker om deras olika röster i den.
Ska snart gå och fixa naglarna tills imorgon, måste ha starkande nagellack på dom, annars kommer dom vara jätte tunna, flisiga och kommer bara gå av efter badet. Sen så måste jag fixa lägga ner lite saker i min kasse, det blev en kasse istället, har precis fixat till benen, peelat dom/ skrubbat och rakat dom, så lena nu, måste förbereda mig allmänt mentalt också, hatar att bada, speciellet att hämta saker från botten, jag kan ju inte ens hämta en ring på 1,5 m djup, så bra är jag, och nu ska man hämta en docka på 1.8 m djup, och dockan kommer ju väga mycket eftersom den fylls med vatten, usch, vill inte.








Elin är det den här tröjan du menar? Kan faktist tänka mig att köpa den då...

Torsdag

Snart är då också torsdagen också, känns som om allt går så snabbt nu, fyller år om en vecka, har knappt hunnit tänka på det än, och snart är det sommarlov, men vad är det ute då? Jo, det är snö, hur kan det vara snö så här nära min 15- års dag? Fattar inte. Vår matte lärare räknade upp hur många dagar vi har kvar, eller vilka dagar soom man har matte kvar på, det är ju typ ingenting, nästan läskigt.

Idag har jag haft svenska, där vi började vi på tema skräck, läskigt va...? =), sen var det matte, är nästan färdig med mitt matte prov  nu, har lite prov med det, men bara jag får G på det så är jag nöjd, jag är inget matte snille, det är bara att inse. Sen var det spanska, vi hade väl ca 5 minuter spanska idag, resten av tiden var vi i koridoren, So, kom efter det, fortasatte med lag och rätt. Sen elevensval och biologi, gjorde samma saker på båda ämnena, skrev på mitt PM om miljön, det är ju intressant, men det är så jäkla stort och man vet inte vad som hör ihop med vad.

Har vart ute med Viran nu igen, hon är helt galen, hon ska aldrig kunna gå någon stanns längre, hon tvekar och blir rädd för allt, vet inte vad som är fel heller, någon som har en ide? Har börjat haft radion på i stallet nu, idag så rockade jag och Viran loss till Nordman, jag ser nog helt galen ut där, man sjunger för hals och står med en ryktborste och far runt, haha...

Imorgon så är det bad i fyrishov, så badkläder ska väljas ut nu, och packas ner, och måste göra lunch och något annat också, är jätte sugen på att baka. Sen så ska väska bestämas också, vet inte om jag ska ha min sportväska (typ som en fotbollsväska), eller om jag ska ha bara en påse, eller min gröna öppna väska, men som tål vatten och som jag kan stoppa i det mesta i, men då måste jag ha den vanliga väskan med också, man kan ha riktiga problem med att välja väska ibland. Har inte ens packat upp sportväskan än, den står i rummet full med kläder i, och den har nog fyllts med lite  nya kläder känns det som...

Klänningsproblem

Börjar blir lite smått nervös inför klänningen som man ska ha nästa månda på kongimationen, hittar ju aldrig någo som jag känner, den ska jag ha, men nu har jag hittat lite nya alternativ också.
Zooma                             Zooma
Ellos, 199 kr, ganska enkel modell, men som ändå är söt.                     En till från ellos, men som har ett jätte
                                                                                                                               fint  mönster, 399 kr.

Zooma                 Zooma
Ellos, 349 kr                                                                            Ellos, 199 kr, den här också så himla söt.

                    Ballongklänning
Halens 249 kr, jätte söt med små blommor...             Fast i vit, halens, 249 kr

Hjäp mig att välja, eller skicka en kommentar så att jag hittar någon annan, måste ha hjälp...

Onsdag

Nu har jag ätit och sitter just nu och lyssnar på Wild horses, absoluta favvo låten just nu... :) Har vart ute hos hästarna, red Viran, så bråkig hon kan vara ibland, hon bara backar hela tiden, tur att mamma såg det, och kom ut och hjälpte mig, annars skulle hon hålla på skit länge, både hon och jag är så jäkla envisa, så börjar hon bråka och inte vill gå någon stanns, så ger sig ingen.

I skolan idag så har jag haft biologi, fortsatte med mitt PM då, just det måste göra den läxan ikväll också. Sen så hade vi matte, där så började jag med provet, i procent, lite klurigt en del saker, vi får hoppas att det går bra i alla fall. Sen var det slöjd som stod på  schemat, bestämde tyg där  till min lappkudde, ska ha massor av blommönster på allt, tror att det kan bli lite roligt, det var lite tråkiga mönster bara, skulle vilja ha fler "going crazy", men aja, det blir nog bra till slut.

Hittade en klänning som jag nästan var säker på att beställa igår, skulle vara ganska bra till både skolavslutningen och konfimationen, men idag hittade jag en till, och har ju redan massor av andra aletrnativ, har riktigt klurigt att bestämma mig för EN, vill ha alla.

image183

Gör massor av test igen

Ja, ni ser ju rubriken, gör massor av test igen, det är riktigt kul. Nu har jag gjort hippietestet. Gå in och kika på quizme ni också, jätte kul...

Malin, du är
25% Hippie

Du har vissa hippie-drag men mer är det inte.


Malin, du är
78% Tokio Hotel-fan


http://quizme.se/sida/index.php?sida=quiz

Tisdag

Hej bloggen. Nu har jag flyttat mig til datorn igen, raderade webhistoriken igår kväll, så nu kommer jag väl aldrig komma ihåg att gå in på en del bloggar...

Dagen har flytit på rätt bra. Hade mitt föredrag imorse, gick sådär, eller det gick väl ganska bra för att inte vara redo att ha det, hade inga bilder eller något, men är rätt nöjd med resutlatet i alla fall, eller vad tycker ni klassen? Sen så har jag haft spanska, ganska värdelöst som vanligt, men aja. Har även haft engelska och musik.

Sen jag kom hem från skolan så har jag vart hos Mamon, men orkade inte rida honom idag, det regnar ju, vill ha sommar nu. Det haglade när jag tog in mina hästar också, och snöade när jag gick hem från Mamon. Upptäckte att Mamon hatar att vara med p åbild också, men någon bild vart det säkert som ni kan få se. Sen har jag vart ute och ryktat mina hästar, alli hop, satt upp ett nytt snöre att sätta fast gånggrimmskaftet med, La Poo slet sönder mitt snöre idag,( har bara grimmskaft i mitten, så då måste jag ha snören på sidorna så att dom går av iställer för krokarna.) Mätte Ragge också, han är ca 130 i mankhöjd just nu, börjar bli en riktigt stor kille nu.

image182

Hästbilder

Nu blir det massor av bilder på mina hästar tänkte jag, eller har inte så många nya, ni som har fäljt bloggen har säkert redan.
image176
Ragge har börjat se lite rund ut på sistone...

image177
Po pojken med mittbena

image178

image181
Vi ser ut att vara på tok för nära, men över kom vi. Enda bilden jag har på oss två när vi rider och gör något, och den är inte bra, men rider ju alltid ensam...

Plugg och hästar

Har mycket  att ta igen nu, när jag sov bort hela kvällen igår, och för att jag var på läger i helgen. Är tvungen att skriva färdigt, redigera och träna in mitt föredrag om öknar tills imorgon. Sen så borde jag egentligen sticka ut med Lara som har fått vila efter en knut i ryggen, som hon fick för kanske en och en halv vecka sen, sist hon blev riden, måste sätts igång henne igen. Var ute och red Viran, hon var helt galen töse, ville bara springa. Red bara i mjukisbyxor och låga strumpor, inte lätt att få fast mjukisbyxorna i strumporna då, dom var uppe på smalbenen hela tiden, hade inga chaps heller, så det gjorde riktigt jävla ont i benen, det går knappt att rida utan chaps, eller ridstövlar. Hann bara rykta Viran också, så jag har tre oryktade hästar som väntar på mig därute, men måste skriva på föredraget just nu, får göra det senare, elelr imorgon. Ska ta hand om Mamon imorgon, lilla gubben, hoppas att han vill komma in, älskar att ta hand om honom en gång i veckan, men han kan vara en riktig jäkel på att få in ibland. Måste göra biologiläxan också, ligger lite efter, säkert den enda som inte har gjort den än, vet inte vad jag ska skriva, man ska skriva t.ex hur man ska få folk att spara elenergin och sånt, vill ha något klyftigt svar, men det blir bara sänka tågkostnaderna, höja bensinpengar, och liknande svar för min del. Måste även göra färdigt Sv läxan, mamma läste den imorse, och hon tyckte att jag måste göra om lite grann, blir galen när man måste göra om allt, men det skulle ju vara kul att få ett riktigt högt betyg någon gång.

Dagens låt är Wild horses med Natacha Bedingfield, så fin låt...


Måndag

Nu är jag hemma igen från skolan. Vet ni när jag somnade  "natt", runt 18:10, låg i sängen och sms:ade, och sen så hade jag fått ett sms 18:25 och det hade jag inte märkt, utan imorse så blinkade det där, kan inte fatta att jag somnade så tidigt, tur att mamma väckte mig i morse, skulle inte ha kommit upp annars, var s åjäkla trött. Sov från 18:10 eller nåt sånt, till 06:40, helt otroligt.

Vet ni vad det är för dag snart då? Jag är 15 år om 10 dagar, fyller år nästa torsdag.

Idag så har det vart en helt vanlig dag, mycket gäspande på mig, och ganska mycket prat om lägret, som hälften av klassen var på. Men vi hade biologi, jobbade med mitt PM, men det gick inte så bra, vet inte riktigt vad jag ska skriva om miljön, det är ju så stooort. Sen hade vi so, där höll vi på med med lag och rätt. Sen var det tystläsning, men det vart inte så mycket läsande där, Emma hade ingen bok, så hon störde mig hela tiden i min bok; En prinsessas dagbok 4, jävla Emma, haha, nej då, det gjorde inte så mycket. Sen var det gympa, där spelade vi badminton och sånt, sen vart det idioten, det är hemskt, men skönt att bara få ge gärnet, sen var det fotboll med två bollar. Det har väl vart min dag, ska snart ta in hästarna, och ska rida igen efter  typ 5 dagar eller nåt sånt. Ska bli så skönt, sen så måste jag plugga, och göra läxor, skriva saker och sånt, ska hålla föredrag imorgon, kommer aldrig att hinna det.


Hemma

Ska snart ut och hälsa på hästarna, så länge sen jag träffade dom nu. Solo vart över lycklig när jag kom hem, han är ju min lilla älskling, så söt, han låg på trappan och viftade på svansen, sen så bara flög han upp, älskar dig vovven. Han opererades förresten i fredags, han fick ju en pinne i ögat för länge sen, och vi tog ju bort massor av barkbitar, sen så har vi tvättat det, och veterinären sa att vi skulle droppa med en salva, men det har inte hjläpt, men han var hos veterinären i fredags då, och fick bort den där pinnen, en ca 3-5 cm lång pinne låg under själva ögat, men ändå i ögat, så själva ögat var ju inte skadats som tur var, men nu är han jätte glad, och pigg.
image175

Äntligen hemma

Jag är hemma igen. Är så jäkla trött just nu, har kanske sovit 40 minuter inatt, vi var först ute på kvällen, måste smyga ut ur huset, jävla "finne" att vakta, hon gick fram och tillbaka genom korridoren, och sen så satte hon en stol och vaktade, tjejor och killar fick inte heller blandas ihop. Men vi tog oss ut sista kvällen, men då kom ju prästen och alla på oss, sen så sprang alla in i ett rum, och då kommer hon sen. Men några killar lyckades ta sig in i vårat rum, men har alttså inte sovit så mycket inatt. Men vi har bland annat klippt en kille, det vart bra, och sen så har vi grillat korv, och gjort lite annat, sen så har vi förstås hållt på med pärlorna, så seeegt, verkligen inte roligt.  Och endel badade, men det gjorde inte jag, jag badar inte när det är nästan minusgrader i vattnet, aldrig i livet. 
Man var så jävla less på den där ledaren, "finnen", hon kommer från Finland, och pratar som mumintrollen, jävla kärring alltså, man får inte göra någonting för henne, absolut ingenting ska ni veta.

Hade inte kameran med, så ni får inte se några bilder, sorgligt nog, jag vet, men man kan ju inte stå där som ett jävla fjån med kameran i högsta hugg jämt.

Torsdag

Ska snart springa till duschen, måste duscha och raka benen innan vi åker, och måste packa min stora väska med sminket och kanske byta någon tröja, och stoppa ner kudden, och massor av annat, är inte redo att åka om 2 h, ucsh, kommer säkert glömma något.

Idag så har jag haft svenska, matte, spanska, elevens val- försökte mig på min svåra och kluriga läxa, vi ska skriv en fakta text med några små texter, det är jätte svårt, sen så har jag haft biologi. Håller fortfarande på med mitt PM där, ska ju skriva om miljö, och det är faktist riktigt intressant, men det är ju så stort område, men jag tänker i alla fall ta med vad miljöförstörning är, och hur vi påverkas av det, och lite såna frågor.

Men ni får ha det så jätte bra nu medans jag är borta, måste packa och säga hej då till hästarna nu, och förstås säga hej då till lilla vovven också.
image174
Haha, Viran bländar...Min söta lilla vita häst, älskar dig.

Läger prat igen...

Nu har jag nästan packat färdigt, fick plats med min kudde där i, är överlycklig över det, även om man får en där, måste ha två kuddisar i sängen ju, sover mycket bättre då. Men jag har väl packat ner på tok för mycket är jag rädd för, det bli alltid så, någon annan som är likadan? Sen så stod det på lappen att vi skulle ha med oss inneskor, jag har aldrig ägt ett par inneskor i hela mitt liv, och nu ska man ha ett par. Tog mina prickiga skor ni vet, dom som är nya.

Nej, nu är det Grey´s Anatomy, så hej svejs.


Läger i morgon

Ja, det stämmer, drar imorgon, så bloggen kommer ligga nere typ fredag och lördag, tror att jag hinner skriva något inlägg imorgon innan jag drar, och sen så skriver jag nog på söndag när jag kommer hem. Nu har jag i alla fall nästan packat färdigt, kan ju inte lägga ner sminket förrens imorgon, och sen så är det väl lite annat som ska ner i väskan, hade tänkt att ta med en till kudde, men får inte plats med det, min stoora väska är full nu, och min väska är verkligen stor, inte ens polarnas fotbollsväska är så stor, även om dom är i närheten. Brukar det vara kul på ett konfaläger? Jag är lite skepptisk mot det här lägret just nu, känns inte så bra, men man får hoppas på att det blir roligt.

Onsdag

Nu är det då onsdag, och som en vanlig dag så mpste jag snart rusa iväg till stallet. Idag har det inte hänt så mycket. Hade först biologi idag, och vad vi gjorde där vet jag inte riktigt, vi gick igenom förra veckans läxa lite, och sen så hade vi några repotage om miljö som skulle redovisas, eller vad man ska säga. Sen var det dags för matte, men det vart en film då, om "apkvinnan", vet inte vad filmen hette, men den var faktist lite intressant i mella åt, aporna var i alla fall söta. Skulle vilja ha en sån där liten Herr Nilsson apa på axeln, en riktigt förstås, haha. Sen var det slöjd, där så försökte jag komma på något att göra, det blev till slut en lappkudde, ska välja tyg och börja med den nästa vecka, kommer vara 40x50, så det ska nog bli lite små roligt, vill kanske göra en i massor av färger, och i starka, mörka, liksom blanda ihop allt.
Och just det, Tillan fyller år idag, grattis tjejen, ni kan besöka hennes blogg här;  http://tilliis.blogg.se/.

image173

Hästar

Har hållt på ute hos hästarna nu, allt gick bra, men har fått ett stort blåmärke av La Poo, jäkla unge att bitas. Red först Viran, hon är så söt, vill inget hellre än att galoppera. Sen när jag kom tillbaka med henne så ryktade jag Ragge, och gick ut och gick med honom, det gick jätte bra, eller han är jätte snäll att leda, men han bits hela tiden.  La Poo är likadan, gick ut och gick med honom efter åt, så snälla att leda, men ska bitas hela tiden, dom brukar kunna ta repet, det är det dom vill oftast också, men La Poo fick tag i min arm istället, gjorde så jäkla ont.
image172
Världens sötaste connemara unge, min Ragge. Foto:  jag.


Tisdag

Är så nöjd nu, om ni bara visste hur jag har kämpat för att komma in, är överlycklig. Ska ju snart ut och rida, så jag har inte så mycket tid att skriva nu, men jag får försöka komma på något vettigt att skriva i alla fall. Fick hem papperen om konfalägret idag, åker redan på tisdag kväll, så då kommer jag inte blogga på lääänge, kommer att ha mycket att läsa sen när jag kommer hem igen. Hoppas att det är fint och bra där vi ska vara, men jag tycker att det är lite onödigt att åka redan på torsdag kväll, själv tycker jag att vi kan åka på fredag morgon i stället, för då är man utvilad också, det kommer man ju inte vara efter att ha gått i skolan innan.

Idag så har jag haft musik, där spelade jag gitarr, går inte så bra för mig, men jag kan i alla fall några akord, sen så skrev jag och Ingrid lite om proggmusiken.
På spanskan så hade vi 8:or typ privatlektion, vi var väl bara fem 8:or idag tror jag, det var skönt. Höll på med kläder och -isimo, och sånt där då. Fick sluta tidigare också, så vi var ute ett tag vi i vårvädret.
På engelskan så var vi också ute en stund, men först så skulle ju läraren hålla på och luras, och det var ingen som gick på det där, hon hade med sig ett test, haha, tycker nästan synd om stackarn, man visste ju direkt att det bara var ett skämt allt. Men fick tillbaka mitt engelska prov, är så nära VG på varenda prov, men når aldrig dit, hade 71,5 nu, och VG är 75, helt värdelöst.
Har haft svenska idag, skrev på mitt föredrag då, det går sakta men har i alla fall skrivit några rader nu, ska redovisa det nästa tisdag tror jag, och är ledig på fredag, så det blir att skriva nu det.

Visst är det jätte skönt med vårvädret nu, älskar det, så skönt. Har börjat använda min vårjacka nu, som jag köpte i höstas, sen så använder jag min elefantsjal också, den som jag har visat.

Men har ni blivit lurade idag då? Vi vart väl det på musiken hela klassen, riktigt busig du är ibland Eva, men hon började skratta sen, så då förstod man ju. Kan inte upprepa vad hon sa, lite knepigt att formulera om det tycker jag.

image170
Bild tagen av mig.

Om söndagen & måndagen...

Min söndag

Var ute och cyklade då med brorsan, var hur jobbigt som helst, var ju jätte länge sen man cyklade. Sen så grillade vi korv ute i skogen med retsen av familjen, vi har verkligen blivit värsta grillakorv människorna nu, men det är mysigt. Sen så red jag en sväng, så klart, försökte komma in på bloggen ett antal gånger också, klarar mig inte utan min blogg just nu, (inte utan någon annans heller för den delen) Tog massor av bilder då också, ska visa er dom senare.

Min måndag

Gick såklart i skolan, där hade vi idrott, biologi och so eller nåt sånt där tror jag. Jag är den tredje längsta i min klass, utav alla, upptäckte jag på idrotten, vi skulle ställa oss i "längordning" på en bänk, jag var med dom längsta grabbarna i klassen, och jag är den längsta tjejen, så då är ju jag nummer 3, eller hur?  Det var riktigt klurigt det, sen så gjorde vi massor av andra saker också, hade lite olika staffer, skojsigt det, sen linjekull och sånt där. Det var ju tidsomställning också, så det var jätte svårt att komma upp, det var det idag också. Red Mamon i måndags också, det gick bra, även om han var väldigt trampig av sig, var rädd för allt som rörde sig, det blåste ju ganska mycket igår, så det var därför.

Om lördagskvällen...

Ja, träffade ju kompisarna i lördags, eller alla utom en, eller mina närmaste, förutom en då. Vi hade riktigt skojsigt, men jag vet inte riktigt om Elin och Sara hade haft förfest innan vi kom, det verkade nästan lite så, dom var riktigt flummiga, haha...

Lördagens outfit...
image164
...bestod av en gråfodralklänning från Indiska, strumpisar från HM eller nåt, och en bolero från Thun´s.

Jag spelar guitar hero, och Elin posar riktigt fint, mohaha, värsta bilden av oss...
image165


Polarnas outfitar´s....
image167
Riktigt tjusiga va...?


Jag är så fiiin, skrattat hur länge som helst här, men såna bilder bjuder jag på...

Avslutar denna kväll med bilden på alla oss tillsammans, men det är inte direkt någon riktig ordning på oss, tycker jag.

image169

Jaa!

En över lycklig Malin sitter här vid tangentbordet igen, har LÄNGTAT så mycket efter min blogg, äntligen. Ska snart ut till mina älskade hästar igen, eller ska jag skriva ett normalt inlägg först? Vi får se hur jag ska göra. Har lite bilder från lördagskvällen med kompisarna också som jag tänkte visa för er.

Har faktist suttit flera timmar än vanligt vid datorn under den här tiden när dom har bytt plattform, försökt logga in hela tiden, men äntligen, är sååå glaaaaaaaad!

image163

RSS 2.0