Dagens önskeoutfit

Här har vi då min dagens önske outfit från Halens, hittade inte rätt saker som jag ville ha, men, aja, har inte photoshop eller något heller, så det blir i gamla hederliga paint.
image95

I´m home

Åkte ju till kyrkan i alla fall, var en av dom som kom sist, prästen stod och pratade, men det gjorde nog ingenting, bestämde mig väldigt sent om jag skulle åka eller inte, låg och sov lite också, så typ15 minuter innan vi måste åka bestämde jag mig, så det var bara att byta om igen, borsta tänderna, och jag ska säga det att när jag ska välja kläder tar det långtid, kom tid lite senare än beräknad, men vad sjutton, jag åkte ju dit i alla fall.

Var först i kyrkan, det var "kyrko bandet" som spelade, ja det var väl inte sådär jätte rafflande, det var ju vi som skulle hålla i den här gudstjänsten, men vette sjutton om vi gjorde det, aja, den var ju inte sämre än dom andra, tycker de var lika dant som alltid.
Sen skulle vi in och fika, var kul, men absolut inte hungrig då, sen vart det förstås sitta knä leken, är inte så förtjust i den leken, men aja, prästen stasade i alla fall 1 kr på att jag skulle vinna, inget på dom andra, men jag förlorade i alla fall, gör alltid det.

Nu så blir det mys i soffan med popcorn, älskar det, men tänkte köra en "dagens önskeoutfit" från Halens först.

Fredag

Hej på er!

Sitter och fryser, mår skit dåligt just nu, fryser som sagt och är jätte trött, har ju vart ute typ hela dagen, men nu får jag skit, det värsta är att jag måste till kyrkan ikväll, vill inte det och det vet mamma, så hon tror att jag bara säger att jag mår dåligt, men lovar att det inte är så. Så fort jag kom hem gik jag och lade mig, somnadesen, var så jäkla skönt, men telefonen väckte mig sen.

Har vart ute och ridit, jag red inte utan min häst fick göra vad som helst, red bara för att det gör man om man har egen häst, men om jag inte hade haft häst tror jag att jag skulle ha gått och sovit resten av dagen.

Det gick bra att åka skridskor, ramlade inte någon gång, men man märker att jag har brutit foten, förrut kunde jag åka skridskor jätte länge innan jag fick ont i foten, nu kan jag knappt åka en kvart, jätte jobbigt.

Hej på er

Nu sitter jag här igen, har försökt hjälpa en söt tjej med hennes blogg, http://tilliis.blogg.se/, hoppas att du får till det nu, var ett helvete när jag skulle lära mig alla koder och få in saker rätt, vet inte hur många jag frågade, men nu så börjar det gå bättre för mig, äntligen.

Imorgon ska vi åka skridskor, ska bli skit kul, hoppas att jag inte rammlar för många gånger, vill gärna ha några bleka fläckar kvar på kroppen, vill ju inte vara blå över allt. Men som tur är så ligger sjukhuset ganska nära, så det gör ju inte så mycket om man skulle slå i skallen eller nåt, ja just det, jag ska ha en gammal lekhjälm, svart med massor av färgglatt glitter på det, kommer se hur löjlig ut som helst, emn aja, det är dånt man får ta, har ju ingen annan hjälm.

Är inne på våran spanska hemsida just nu, läraren tjatar om det hela tiden så nu är jag där inne, är sämst på spanska, fattar ingenting av det där ska ni veta, inte så bra, prov nästa torsdag, men ska verkligen plugga till det här provet har jag bestämt mig för, annars brukar jag faktist inte plugga till spanskaproven.
Ja här har ni mig ska ni veta, nej skojade bara är inte så duktig på skridskor längre, men det ska verkligen bli kul, vågar inte ha kameran med mig, den är väl krossad i så fall när jag kommer hem, men ni får önska mig lycka till.  Puss och kram på er.

Torsdag

Hej på er igen!

Kommer precis som vanligt in från hästarna nu, har ridit en sväng, ni ska bara veta hur härligt det är, älskar det så jäkla mycket, bara att rida i skogen är skönt, men att galoppera på skogsvägarna är helt underbat, fan vad kul det är, känner att jag vekligen kan slappna av då. Red lite på vägen idag också, världens äldsta och fulaste moppe kördde förbi, haha, Viran blev nog lite rädd tror jag, men den såg verkligen hemsk ut. Det körde förbi en fartdåre också, men då reagerade inte ens Viran, så stolt över min lilla häst stora framsteg.

Idag fick vi veta vad vi skulle få för betyg på PM:en, jag är mellan VG och MVG, jätte nöjd, vet att det tog lång tid innan jag kom på något att skriva om, men är ganska nöjd över att det är jag som har fått ihop allt, läraren sa att man lärde sig mycket, och  att man märkte att det var jag som hade skrivit det där, och det är ju kul. På biologin är fortfarande läraren sjuk, tycker att hon jämt är borta, men det går nästan bäst då också känns det som, har skrivit om blodet idag.  På spanskan fick vi göra ett låtsas prov, ska ha prov nästa vecka, så då fick vi ha låtsasprov idag, kunde ju ingenting, satt och tjuvkikade en hel del på papperen...

Just det, har fått kalelese till sjukhuset nu så att jag får kolla på foten, på fredag ska jag dit, hade tänkt att åka med några kompisar till stan då, men nu får dom åka dit ensamma, så möter jag dom sen, ska bli skönt att kolla foten nu, vill verkligen att det ska vara bra, har ju ont ibland, och foten är 1 cm bredare än den andra foten, är lite jobbigt, och har väldens största ärr på foleden.

Lalala

Har ätit nu, det var faktist jag som lagade maten idag, helt otroligt va? det vart inte så gott, men okej, ost och skink sås vart det.

Red idag, jätte kul, men hade värsta ridoutfiten, ni skulle bara ha sett mig, ett par randiga gummistövlar i brunt och blått, svarta mjukisbyxor med vita hästhår på, jätte fint, hoppas att ingen såg mig, folk tror väl att jag inte är klok som rider så, men aja, sånt får man ta när man inte har ork att bry sig. Är så trött på allt och alla just nu, är helt slut på folk nu, slut på skolan, slut på allt, orkar inte längre med allt, men lägger upp en låt nu som för det mesta får mig på bättre humör, världens sötaste låt, älskar den, började lyssna på den när några killar sjöng den för mig i somras på ålandsbåten, det var något av det pinsamaste jag har varit med om, två full grabbar sitter och sjunger för en och vill att man ska sätta sig vid deras bord, hade hela familjen med mig så ja det var jätte kul,  speciellt syskonen tyckte det, jag ville bara gå därifrån...



Onsdag skola + outfit

Nu är jag hemma igen, har ätit några mackor, skit gott, såna här osötade med morot. Har tagit dagens outfit idag också, men imorgon blir det säkert ingen, tar nog vanliga kläder då.

Idag har det inte hänt så mycket, har haft biologi, utan lärare, men jobbade på bra i alla fall känns det som, har skrivit över en sida i boken om hjärtat, vi kommer redovisa det där sen, i 20 minuter, det är jätte länge, usch.
Har haft matte också, jobbade bara i boken då, håller på med prpcent nu, ibland lätt och ibland skit svårt.
Hoppas på att jag blir färdig med min klänning på slöjden nästa gång, ska bara sy i resår och sätta dit sidenbanden, jo just det, ska sy sicksack i kanten också, så att det blir lite finare där. Idag på slöjden gick det skit segt, satt och svärde hela tiden kändes det som också, gick inte bra för mig, skulle sätta nålar i resåret, när det var sträckt, och så fort jag hade gjort färdigt sprätte alla nålar iväg, lagom glad då...

Är lite arg nu också, på bussen hen satt en unge hans leriga sko rakt på mina nya strumpisar, eller dom är inte nya, men första gången jag använder dom, så nu är jag helt lerig, tror att "jävla unge" slank ur mig just då också, men är inte säker, men nu är jag i alla fall alldeles leig på benet, jätte fint.

image94

Okej, ser helt konstig ut på bilden, men gapskrattar verkligen, men den här vart ändå finast, min lillebror står på min säng  och sjunger, så ja, jag tittar på honom och skrattar.

Klänning från veromoda
Strumpisar från ja ni, vet inte riktigt
Kofta från Lindex

Onsdag morgon

God morgon på er allesammans.
Är uppe i tuppen som ni ser, har gett hästarna idag, annars brukar mamma göra det, men idag jobbar hon morgon så jag fick ge dom i stället. Är snart färdig med sminkningen, springer fram och tillbaka mella spegeln och datorn. Idag regnar det sorgligt nog också, jag vill ha sol ovh fint väder, hoppas att det blir det snart, har inte ridit mina hästar sen i söndags för att deet regnar hela tiden.

Idag så har jag biologi, matte och slöjd, ska försöka göra färdigt min kläönning idagm hoppas att jag hinner det, orkar inte sy på den mer, det känns som om läraren har missuppfattat mönstret helt och hållet, jag tycker att den fortfarande är för stor, men aja, det får väl bli som det blir, hade ändå inte tänkt att använda den i skolan.

Har hittat massor av fina skinnjackor från Halens, vill också ha en, men jag har inte råd, och har jag råd så måste jag köpa nlite saker till hästarna så det blir ingen skinnjacka för min del sorgligt nog.

Systrar i jeans var bra, kollade faktist på hela, hade inte tänkt att göra det, men det vart så, klarade inte av att gå ifrån tv:n. Den var lite smårolig...



Blake Lively, hon som spelar Bridget är så fin, älskar hennes hår, sånt där hår som man kan göra allt med.


Style by stars

Hittar massor av fint från Style by stars nu.



det här är några av mina favoriter, tänk den där poloklänningen på höst,vinter och våren, är så fiiint. Dom svart klänningarna är också fina, den med stenar är fin, men den utan är neutral, vet inte vilken av dom jag tycker är finast. Dom har jätte mycket fint där, önskar jag fick beställa hem allt, men mamma är ju som sagt tveksam att beställa därifrån, och om man beställer en klänning, blir det ju ändå mycket för portot...

Ny klänning, hästar och lite mer

Hej på er allihop.
Hur är det med er då? Med mig är det bra, är lite trött på syskonen bara, jäkla ungar att vara irriterande. Har hittat en ny klänning som jag kan tänka mig att ha på skolavslutningen och konfimationen, men är inte så säker i alla fall, men tycker att den är fin och enkel, vill ju inte ha massor av hysch plysch, eller vad man ska säga. Är inne på Style by stars just nu, gillar deras kläder, men mamma är inte så sugen på att beställa där ifrån, men gillar deras kläder.

Tycker att den här var lite söt, men ska ha den i vit då i så fall
BallongklänningVad tycker ni om den då? Kommer ju ha vit då, med smycken till, och hemmagjord fransk manikyr naglar...och ett par ballerina skor såklart, älskar verkligen ballerinaskor.

Det gick jätte bra med lilla Poobipojen sa mamma, men dom andra fölen hade inbte kommit, den ena hade skickat hästen på träning, och den andra hade bestämt sig för att inte märka det här året. Jag trodde att det skulle bli vitt direkt när dom frysmärkte, men han är rakad, också ser man röda märken, som sedan kommer bli det vita, men han var jätte duktig sa mamma, är så stolt över älsklingen.

Ikväll är det tv:n som gäller, ska först titta på Bygglov, sen blir det Systrar i jeans, ska bli kul att se den, har aldrig sett den förrut tror jag.

Har bakat kladdkaka, så det blir att äta den snart, ska bli super gott.


Dagens...

Dagens humör: Ganska glad, lite hungrig
Dagens borde: Ut till hästarna nu, sluta sitta vid datorn
Dagens frisyr: Ett svart diadem, halv lockigt hår
Dagens vill: Köpa skinnjacka och gå på bokrean
Dagens absoluta måste: Sluta sitta vid datorn nu
Dagens favorit blogg:http://ellinorak.blogg.se/,
Dagens lunch: Grillkorv och mos, med massor av sallad, värsta grönsaksfreaket är jag, äter mer än halva tallriken hemma
Dagens favorit lektion: Vet inte riktigt, spanskan och engelskan är sämst i alla fall
Dagens "galenskap":Blir galen på att jag alltid skriver i alla fall, skriver det jämt, förlåt.

Tisdag

Nu har man kommit hem från skolan igen. Det regnar, är så ledsen över det, hatar regn... Får hur lockigt hår som helst då, asså inte fint lockigt, utan fult. Har kollat på Ellinoraks blogg nu, och kollat på hennes "platttång locka video", tror att jag ska testa det ikväll.

Ska snart ut till hästarna, måste gosa med lillkillen, hoppas att allt gick bra, mamma jobbar nu, och  jag kan inte ringa och fråga henne heller, men vill veta, hoppas att han var duktigast av alla fölisarna, han borde ju vara det eftersom det är jag som har fostrat honom ;), haha, men tror nog inte att det stämmer, men man kan ju alltid hoppas.

Lägger upp en dagens outfit idag igen, men hade inga speciella kläder idag, men ni får se det i alla fall, image93

Jeans från Ullared
Kofta från Lindex
Linne från Monki

Hade inte håret sådär, utan hade bara ett svart smalt diadem, men nu när det regnar så satte jag upp allt i en knut istället.

Ni som undrar, jag står i min underbara garderob, älskar den, den här lila färgen är lite "flickig", men det skulle ha kunnat vara värre, men har ju en färgglad gammal matta, och en kist och en soffa, allt gammalt, det blir så fint, sen så kommer kläderna i andra hälften av den, så det blir lite såhär gammalt möter nytt.


Angående mina hästinlägg

Vet att det blir många "hästinlägg" nu, men det är bara det att dom är mitt liv, och jag skriver ju om MITT liv, så då blir det nästan bara så, vet faktist inte vad jag skulle göra utan mina hästar, har hållt på med dom sedan jag var 10, och snart är jag 15, kommer nog aldrig kunna sluta riktigt med hästar heller tror jag. Jag ser hästarna mer som, ja vad ska jag säga? en livsstil kanske, det är inte längre en hobby för mig eftersom det blir hela tiden. Men tänkte skriva lite om dom nu, och hur det kom så att jag började med hästar.

Jag började med hästar när jag var 10, fick en egen häst i julklapp, eller jag fick hem henne på Lucia, kommer fortfarande ihåg allt, saknar henne så otroligt mycket. Men i alla fall min mamma hade blivit frågad om hon kunde ta hand om en häst, men jag visste ingenting. Hade aldrig ghått på ridskola eller något, men hade ridit och tagit hand om kusinens häst några gånger, och mamma hade haft två hästar innan. Min första häst var 28 år när jag fick henne, ett gotlandsruss, världens snällaste, fick ta bort henne för ca tre år sedan, den värsta tiden i mitt liv, kunde inte vara hemma, inte i skolan ingen stanns, det var hemskt, på kvällarna satt jag i hennes gamla box med hennes täcke och träns i händerna och grinade, kommer ihåg allt så bra.

Började på ridskola ett eller två år efter att jag hade fått henne, en islandshäst ridskola, lärde mig mest att tölta, ganska värdelöst för min del. Red bara där ett år.

Skaffade sedan mina underbara hästar som jag har nu, en connemara och en gammal travhäst, eller hon är inte gammal, men ja ni fattar. Hade dom ett år, sedan betäckte vi dom, och i somras så fick vi våra efterlängtade föl, världens busigaste, men sötaste föl. I höstas började en granne träna mig i dressyr, jag blev skötare/medryttare på en häst, och ja nu är det här mitt liv, har inte tid för så mycket annat.  image92

Han som ska frysmärkas imorgon, älskar dig gubben...

Dagens outfit + lite hästprat

Nu kommer jag in från andra gången från mitt stall, har nattat hästarna. Ryktade dom ju efter att jag skrev sista inlägget, men now I back again...=)

Ryktade lilla Poo alldeles blank, sen så smörjde jag in hans hovar, så nu är han jätte fin, hoppas att "gubbarna" som kommer imorgon också tycker det, jag tycker i alla fall att han är jätte fin, han har blivit så stooor. Ryktade även dom andra hästarna, men dom vart bara "normalt" ryktade, enligt mig menas det att bara borsta av dom...

Men tänkte lägga upp dagens outfit, men har ju en hemma som är sen jag har hållt på ute i stallet sen jag kom hem och en är från skolan. Men ska kolla lite nogrannare på bilderna och se om ni får se båda...


image89


Men så här såg jag i alla fall ut i skolan idag
Jeans från Åhlens, mina favvisar
Kofta från Lindex
Vitt linne från Veromoda
Vit lång, smal  t-shirt  från Ellos

Kikade på bilderna nu, ni får inte se dom, ser hemsk ut, men dom är tagna i spegeln också, brukar ju inte bli så bra bilder då.


Men vad har ni hittat på idag då? Ni som har lov menade jag, vill ha bara en vecka lov till, men får ju vara glad att det bara är 4 veckor kvar till påsklovet, det är jag glad över, då ni ska det ridas ännu mer, vill få upp någon av hästarna i form så att jag kan börja tävla snart, har ju bara tävlat en gång, men det var på ridskola, och inte med mina hästar, red faktist islandshäst då, det kan man inte tro om mig nu, men jag kan tölta...Lite stolt över det.


Måndag-skola igen

Nu har man vart i skolan igen, ganska slönt att allt blir som vanligt och att träffa folk, men det var ändå svårt att komma upp i morse. Har precis slängt i mig lite mat, kom hem för en liten stund från sköt/medryttar hästen, gick precis som vanligt, bra att  rida, men inte att ta in honom, tack och lov så var det en tjej som har en häst där då, så hon hjälpte mig att ta in dom andra hästarna, så han kom in efter ett tag sen i alla fall. Ska ut och ta hand om mina små älsklingar nu (okej, dom är ganska stora), dom kommer ju och frysmärker lilla La Poo imorgon, tänk att Lillen ska få massor av siffror på halsen, stackaren, önskar att jag kunde vara hemma och gosa med honom, men nu är det skola som gäller för hela slanten.

Har en lklärarkandidat nu, ska skriva en hel sida om Marie Antoinette, kommer bli skit svårt, så mycket står det ju inte om henne vad jag har sett hittills. Aja, får börja söka ikväll, en av lärarna ska hjälpa mig också.

Kommer nog en dagens outfit senare, om jag kommer åt datorn då.

Måste skynda mig till my lovely-horses nu, hörs sen...

Blogg nörd?

Har hållt på med hästrana sen halv tre och kom in för kanske 20 minuter sen, har ridit två av hästarna, smörjt in sadlar, träns och grimmor, soppat i havre hörnan, och lite mer, känner mig riktigt duktig.

Vet ni hur mycket jag sitter vid datorn nu? Mamma har sagt åt mig att dra ner på det nu, ska verkligen förrsöka, men kommer säkert inte att klara det. Tänler på bloggen hela tidem, när jag rider så sitter jag och funderar på vad jag ska skriva när jag kommer hem igen, på kvällen innan jag somnar är det likadant, och jag är inte ens någon känd bloggare, men ska dra ner på allt nu, kommer fortfarande skriva mycket tror jag, men inte lika mycket, som jag har gjort nu, eller i början på lovet.

Kläder från josefsson

 1.                                                                      2.
                                                                          
    Zooma


  
3.                                                                          4.

ZoomaZooma

Några av favoriterna från ellos/josefssons.
1.Jeans shorts, 299 kr                                       2.Svart shorts, 899 kr
3.Klänning, 399 kr                                               4.Tunika/linne 199kr

Kan inte beställa allt, men älskar dom här. Dom där svarta shortsen kommer aldrig att bli mina, men vill ha dom.

Söndag morgon

Hej på er igen.
Vet ni hur svårt det var att somna igår? Gick ju och la mig efter att jag hade skrivit sista inlägget här tror jag, eller tror jag kom i väg från datorn 11.20, och när jag sen kröp ner i sängen vid halv tolv så lät det som värsdta raketerna utanför, men sen så tystnade dom och jag försökte sova igen, och sen kom dom igen, men det var nog inte raketer eftersom det inte syntes något, men tog ett tag innan jag somnade i alla fall.

Idag händer väl inte så mycket, ska göra om min franska manikyr, så att naglarna är fina tills imorgon när det är skola igen, jag vill ha en till vecka ledigt. Ska kolla så att mina kläder är rena, och leta reda på dom som hänger på tork, sen så ska jag rida lite och ja, det blir väl att sitta vid datorn.

Imorse vaknade jag av att det regnade lite, vill inte ha regn, vill ha vår eller hels sommmar, men vårn vill jag också ha, tänk i sommar är det ett år sen mina föl kom till världen, ska ha dom på bete i sommar så jag kan inte vara så mycket med dom, men jag har vart med dom från deras första timmar, det ena fölet hjälpte jag ut också, det var hemskt, var bara jag ovh syrran hemma, så vi fick göra allt själva, det var första fölet för våran häst, men det gick bra. Fick lilla Ragge dagen före skolavslutningen, snacka bra början på lovet.

image88

God natt alla

Ska gå och lägga mig snart, måste ju se till att få skönhetssömnen, måste ju upp tidigt för att släppa ut hästarna, lite jobbigt, men jag vill ha hästar så då får jag ta ut dom också. Men ni vet där jag skrev om skönhetstipsen, det där med mörka ringar (påsar), att man skulle ha en sked under kallt vatten och sen lägga den på "påsen", det funkar för mig, eller tror det, kommer köra sten hårt med det ett tag framöver tror jag.
  
                              


Melodifestivalen

Har kollat på melodifestivalen, BWO var ju helt klart bäst tycker jag. Grattis åt er. Men vad tycker ni om dom andra då? Den där Therese var ganska bra, men annars tycker inte jag att det var några höjdar låtar direkt, men tycker ju aldrig det. Har fastnat på "Upp o hoppa", typ det enda jag kan av låten, men det sitter där på hjärnan.

rubrik

Kommer precis in från hästarna, har ryktat och fodrat dom nu. Tänkte kanske förhoppnings vis köra ett inlägg där det står lite om hästarna osv.  Idag har det blåst, men inte lika mycket som igår. Har inte gjort någonting idag, nej jag har faktist inte gjort någonting, eller ja satt vid datorn i morse, vart ute några svängar, ätit frukter.

Min lilla hunds öga är mycket bättre idag, mamma fick ut en till bit igår kväll, men nu är han pigg och glad igen, vill vara ute hela tiden, precis som vanligt. Vart så otroligt orolig igår när min lillebror ringde och sa att han inte tittade med ögat, men nu när vi har fått ut allt och han är pigg så känns det bättre, även om det kommer ta ett tag tills det blir helt bra.

Snart är det skola igen, vill vara hemma och bara ta det lungt ju.


Lördag

God morgon på er.
Har mockat och tagit ut hästarna, så jag kom inte in förrens nu, men har varit vaken sedan klockan sju. Vet ni vad jag åt till frukost idag då? Tacos...Vi hade lite kivar sen igår så då tog jag det till frukost, känns faktist lite konstigt med den smaken i munnen nu på morgonen.

Hade gjort en ganska fin header (fin för att vara gjord av mig) men då så kunde jag inte ta bort rubriken som står, men jag hade redan en sån i header, så nu ser den ut som vanligt, skulle behva ha lite hjälp med sånt där tror jag faktist, men aja, får ha det så här tills jag kommer på hur man gör.

Hade gjort fyra flätor i håret och en i luggen igår kvällefter att jag hade duschat, så nu har jag värsta lockiga håret, har lockigt hår i verkligheten, jag vet, men så här lockigt har jag nog aldrig haft, ganska gulligt faktist.

Vill vara ledig från skolan på tisdag, det kommer hem några föl till oss som ska frysmärkas, vill också vara hemma då, tänk att min lilla goskille ska få massor av siffror på halsen, lilla stackaren, han har redan en helt bullig hals, efter det andra fölet, dom biter varndra hela tiden. Jag har fått världens blåmärke på armen, jätte fint, alldeles blått, gult med en stor röd fläck i mitten, där tänderna kom igenom, gjorde riktigt ont när Ragge bet mig där. Men i alla fall vill vara hemma då, fick inte vara hemma när det ena fölet chipmärktes, men när det andra fölet ska frysmärkas tycker jag att jag borde få vara hemma.

Det funkar

Nu funkar det att skriva på tangentbordet igen, fick bytatangentbord bara, min lillebror har spelat sönder det nya tangentbordet som vi hade, så nu måste jag lära om mig att skriva på ett med "höga" tangenter, jätte svårt när jag är van vid att skriva med såna här låga... Men det får väl gå, man måste ju kunna skriva alla bokstäver.


Har ätit tacos nu, jätte smarrigt. Magen känns alldelles uppsvälld nu... Brukar ni ha gucamole till? Vi har typ aldrig det... Kör på med vanlig hederlig creme fraice eller gräddfil. Kom på att när man ska skära grönsaker (eller laga mat) så ska man inte ha ridbyxer på sig, det vart hur häst hårigt som helst på skärbräden, på grönsakerna också, sen fick jag stå och skölja om allt och byta om till jeans, så nu sitter jag här i mina förstora jeans men som är helt underbart sköna, har väl haft dom i 2 år nu, fortfarande förstora men jag älskar dom. Hade tänkt att lägga upp en dagens outfit sen, men kom på att jag har bytt kläder tre gånger redan och ska väl duscha sen, så då byter jag kläder igen, så ni får vänta med den tills måndag eller nåt skulle jag tro.


Lilla Solo´s öga är inte så bra än, men det är i alla fall bättre nu än vad det var när jag kom hem, det var en riktigt stor bit som jag fick bort, mamma tror att det var en barkbit, det var det säkert också. Han och jag har legat och sovit på mattan nu, och han är pigg, men halv blundar med det ögat så det är nog inte så farligt tror jag.

Skridskor

Har åkt skridsor n*, det var skit k*l, tog med en kompis, sen så var det mamma, syrran och henns kompis, men det gick ganska bra att åka, men fick riktigt *äkla ont i fötterna, shiit vad dom värkte efter ett tag
Provade att åka långfärdsskridskor, det var *ätte svårt, klarde knappt av det, men det var första gången *ag åkte långfärdsskridskor också, k*nde inbte svänga eller någonting med dom
Hade såklart kameran hemma, annars hade ag nog tagit massor av bilder, menmen, den var hemma som vanligt







När vi var på väg hem så ringde min lillebror och sa att min h*nd har g*ort illa hans öga, han hade vart ete ensam i blåsten, och han bara blndade hela tiden Har kollat på det där n, och fick bort en kärna, förstår att det gorde ont, men n verkar det som om det går över, och han är så rädd för veterinären så det är bättre att vi här hemma tar hand om honom s*älva, han är verkligen livrädd för sprtor och blir bara stressad av att vara hos veterinären

Fredag

God morgon på er!
Vet ni h*r mycket det blåser här? Tog precis *t hästarna, höll på att blåsa iväg kändes det som, och det gick knappt att få pp stalldörren imorse för att "vinden" höll i den

Har fortfarande inte endel bokstäver som ni ser, någon som kan vet h*r man fixar det, kör på med den här tills ag har fått tillbaka dom ;*
Det är verkligen många tangenter som inte f*nkar längre, riktigt störande

Vet inte vad som kommer att hända idag, sk*lle åka skridskor idag, men n* när det blåser så här mycket vet *ag inte h*r det blir, hoppas verkligen att ni kan förstå min text, *ag fattar typ inte vad *ag s*älv har skrivit på en del ställen

Här igen

Har inte bokstaven som kommer efter I eller bokstaven som är mellan t och v, har inte heller p*nkt, så ni får stå t med att det ser lite konstigt t ett tag, ska försöka fixa det, men då vet inte h*r man ska göra det än, någon som kan?

Har hållt på med hästarna, hoppade med min lilla häst, hon var skit d*ktig, det gick ätte bra, ridbanan var helt perfekt idag, annars br*kar man inte k*nna rida på den så ofta, för att det står vatten på den, men idag var den perfekt


Torsdag

Har ju fel på våran nya dator, där allt går snabbt och bra, men det går inte att skriva vissa bokstäver på den nu, så jag sitter på min brors dator just nu, men vet nån av er hur man gör så att man kan skriva dom där bokstäverna igen, för vi har inte gjort någonting konstigt med datorn, det kommer vara riktigt dålig uppdatering tills den andra datorn blir som vanligt igen.


Idag har jag vart med mamma och handlat lite inför helgen, sen så har det vart några hästar här som jag har suttit och gosat med, det måste nog vara världens sötaste hästar, två små shettisar. Har vart eller är jätte trött också, har legat i sängen länge och lyssnat på mp3 men typ inte reagerat på musiken.


Imorgon ska nog mamma,jag, syrran och hennes kompis åka till min stuga och vara där över dagen. Hade tänkt att vara med kompisarna där, men alla är sjuka och då ska det planeras känns det som, så ja, det blir så här nu, vore förrstås roligare om dom också skulle kunna följa med, men det blir inte så nu...

Skönhetstips

Tänkte börja skiva lite skönhetstips nu, det är något som jag behöver läsa så då tänkte jag att jag ska börja skriva lite sånt här på bloggen.

-Drick vatten, det är nog det bästa skönhetstipset jag vet, kroppen blir renare...Du får dessutom finare hår av det

-Jag tappar jätte mycket hår nu, så jag går på tipset, få i dig mera järn, hoppas verkligen att det funkar

-Påsar under ögonen. Håll en metallsked under kallt vatten och håll sedan skeden mot den pösiga delen i åtminstone en minut. Ett annat tips är att lägga tepåsar med kamomill eller gurkbitar över dina ögon i ca 15 minuter och sedan skölja av väl med kallt vatten. Har absolut ingen aning om det funkar, men ska testa det tror jag...



Mitt hår har börjat blivit rödare nu, tittade i spegeln i morse och såg att en lite röd nyans har kommit fram, vet inte riktigt vad jag tycker om den, men får inte färga håret förrän i mars-april tror jag, min frisör har sagt ifrån.

God morgon

Nu har jag kommit upp igen, är vaken klockan 7 och upp klockan 07.30. riktigt skönt faktistikt. Ska ta och släppa ut hästarna nu, men är ensamma inne så det är så skönt, men dom ska väl också få gå ut. Blogg.se funkade inte för mig igår kväll, hade skrivit ett inlägg men de tgick inte att publicera det, blir så jävla arg på blogg.se, kan dom nte fixa något bättre? Men då hade jag ialla fall skrivit hur underbara ni läsare är.

Idag är de ju min tur att ta hand om sköthästen, det ska bli roligt, men vet inte hur det är med honom, för han är inte ute i hagen, men när jag sms:ade och frågade tjejen som äger honom verkade allt vara bra, så det ska nog gå bra i alla fall hoppas jag.

Norrsken...

Nu har jag sett norrsken, mamma följde med mig ut till hästarna när jag skulle ge dom natt maten, och då så var det norrsken, förrsökte ta kort, men det gick inte, vart dåliga bilder men ska visa dom som blev bäst. Men det var jätte coolt ju.

Har suttit och tittat på Bygglov nu, är en trogen tittare på det, har ju funderat på att bli inredar arkitekt, men vet inte om jag skulle läsna på det efter ett tag, det känns som det.

Imorgon är det min tur att ta hand om min sköthäst igen, hoppas han går i den lilla hagen, annars får jag aldrig in honom, men han är så rolig att rida så det ska bli kul. Sen ska jag rida mina hästar, träna med fölen och försöka hitta på något annat roligt.

image84

image85

Det där var då mina bästa bilder av norrskenet, den sista bilden vart lite konstig, såg inte ut sådär i verkligheten men det måste ha vart med blixten eller nåt. Dom andra bilderna blev helt svarta.

Smink

Tänkte visa hur jag sminkar mig, eller inte hur jag sminkar mig, men vad jag använder för produkter. Egentligen behöver jag inte använda så mycket smink, har ganska fin och jämn hy, kanske max två finnar på samma gång och mörka långa ögonfransar. Är bara väldigt mörk under ögonen jämt, så det är mest därför jag sminkar mig mycket, på sommaren passar alla produkterna till min hy, men nu på vintern måste jag sminka mig mer för att få det jämt i färgerna.
Först lägger jag på täckstiftet som kommer från lumene, passar perfekt till mig ibland, men nu på vinter_våren så går det inte alls, så då måste jag använda massor av puder istället. Men i alla fall efter det så använder jag antingen en foundation från "yves rocher", som ger ett naturlig intryck eller så använder jag en stift foundation, vet inte rikigt vart ifrån den kommer, men den använder jag bara på dom mörka ringarna. Sen är det puder som gäller, just nu använder jag ett från nive, ideal finish, tycker om det också, billigt men ändå bra. Nu har jag börjat använda solpuder också, det kommer ifrån Isadora. Växlar jämt mellan mina mascaror, antingen blir det några från Nivea eller så blir det den från tidningen Solo, jag böjer först ögonfransarna, sen så mascara på topparna, nu har jag kanske börjat använda mer mascara också, vet inte riktigt, men tror det. Rougen kommer sist, använder antingen en puder,  som jag har fått av någon när jag fyllde år, eller så anväder jag en på  stift, som jag inte heller kommer ihåg vart jag har köpt den, på mina läppar brukar jag bara använda läpp balsam.

image83


Hoppas att ni tyckte om det här, ddet var faktist kul att skriva ner vad man använder och sånt där också, men som sagt, jag lägger inte ner mycket pengar på smink, och jag behöver inte heller göa det tycker jag. Just nu tycker jag nog att Nivea har bäst grejer, dom är billiga och är ändå ganska bra, men det beror väl lite på vad man har för typer av hy också.

Ridit...

Nu har jag hållt på ute hos hästarna, har ridit och ryktat och sånt där, jätte skönt att vara ute idag. Ska snart ut igen tror jag, ska ut och gå med vovven, han vill också ut på en riktigt sväng verkar det som. Har vart riktigt duktig och städat idag, mitt rum, min stora garderob, hallen, mammas och pappas rum och slutligen köket, riktigt stolt över mig själv. Mamma fick syn på några tussilagosar när vi red och dom är jag nu tvungen att gå och plocka. Pappa och mina syskon har åkt till våran stuga och ska sova där i natt, så det är riktigt lungt hemma nu, jätte skönt, kan göra precis vad man vill, mamma och jag var tvungna att stanna hemma eftersom vi måste ta hand om hästarna, men funderar på att åka dit över dagen eller något med kompisarna, orkar inte hålla på med att sova där, så att man ska ha med sig massor av mat och allt annat. Mamma vill följa med dit också och jag vill inte ha henne där om man ska sova över.


Nya färger

Nu har jag bytt färger igen, förrut kunde jag ju inte byta bbakgrund, alltså mönster, men en tjej har hjälpt mig med det nu, Tack!
Idag ska jag inte göra något speciellt, bara vara hemma och njuta av lovet, mamma och jag blir ensamma hemma idag så vi kanske hittar på något roligt... Men visst är jag dukti, var uppe klockan sju i morse, riktigt stolt, igår väckte dom mig vid nio och idag gick jag upp klockan sju utan att nån väckte mig.

Looov...

Hej igen alla sötisar.
Sitter och funderar på vad jag ska göra i morgon, har ju sport lov nu, jätte skönt så jag har långa lediga dagar, vet faktist inte vad jag ska göra, har ju köpt lite kläder idag så jag har inte lust att åka till stan, vet inte om jag orkar vara memd någon kompis heller, är lite halv sjuk just nu. Ska kanske städa mitt rum lite grann och rida förrstås, annars vet jag inte.

Tack för alla kommentarer om mitt nagellack, vart jätte glad efter som jag själv inte tycker att det vart så bra, men vet inte det kanske inte syns så bra på bild, men hoppas i alla fall att det blir jämnare nästa gång jag gör det.


Mina naglar...

Nu har jag hållt på med naglarna ett bra tag ska ni veta, först tog jag bort det gamla lacket, sen lade jag på ett pastell rosa, lät det torka, sen har jag hållt på med mitt vita nya lack, som var väldigt svårt att få fint och jämt, på en del naglar vart det bra på första försöket, på andra så fick jag göra om kanske tre gånger, det var inte lätt.

Med det första lacket på:
image78

Med det vita:
image80

Men det är inte riktigt färdigt på den här bilden ser ni säkert, har filat själva naglarna nu...


Tog en bild på alla nagellacken som jag hade i mitt rum också, hade inget att göra en stund...
image81

Väldigt många rosa, har fler någon stanna, men vet inte exakt vart dom är.

Bilder på mina nya saker

Här kommer några bilder på mina nya saker, älskar den långa t-shirten/klänningen.

image75 

image77

Den svarta klänningen är från veromoda, älskar verkligen den
Sen så är det en lila olero, vet inte riktigt vad jag tycker om den, men tycker att den var ganska fin, och den var på rea nu, så den kostade bara 99 kr.  Här ser ni dagens outfit också, men istället för boleron hade jag min gråa hood från Gina tricot.

Köpt lite saker...

Förlåt för min dåliga uppdatering, har inte vart hemma och hann inte skriva något i mose innan vi åkte. Men har i alla fall vart på ett ställe som heter Thun´s, det är typ som Ullared fast mycket mindre. Köpte en lång tee, en bolero och ett vitt nagellack. Ska visa bilder snart, ska bara ladda upp dom först. Sen har jag vart hos mormor och fikat, jätte gott, ny bakade bullar, mums. Sen när jag kom hem var det bara att springa ut till hästarna, det regnade så då vill dom komma in tidigt, så nu har jag ryktat allihop, det är värst med mina connemaror, dom tappar all vinterpäls nu, och dom är vit och grå också, så jag ser ut som en snögubbe säger dom, riktigt jobbigt, har inte klippt dom i år, men den ena har haft täcke hela hösten och vintern, men nästa år då ska jag allt klippa dom, så här går det inte att ha...

Igår kväll var jag riktigt dålig, hade så där ont i ryggen som jag brukar ha när jag har feber, det sticks i hela ryggen och i armarna, det är hemskt, sen så masserade syrran mig, var jätte skönt, men jag är så jäkla stel i ryggen just nu, vet inte riktigt vad jag har gjort, men på skulderbladen har jag skit ont, och sen så på ena sidan av ryggraden så upptäckte hon att jag var stelare och att jag typ var hård på ett ställe, någon som kan ha en aning om vad det kan vara? Gjorde verkligen ont när hon masserade där, det kan ju kanske vara en muskel knut, men jag vet inte riktigt...


När jag red

Var ju ute och red på den nya "svängen" idag, red vilse två gånger, fattar ni två gånger, helt otroligt, hade ingen aning om vart jag var, men är hemma nu i alla fall. Mamma och jag har longerat fölen också, det gick sådär,men med tanke på att dom är så unga än så är det kanske bra. Jag fick longera våran travare också...

Ska kolla på Dirty dancing nu ikväll, har aldrig sett tvåan förrut så det ska bli lite kul tycker jag.

Har vart ute och tagit bilder

Har vart ute och tagit massor av bilder på hästarna, det vart inte många som blev så bra men tänkte visa några för er.

image72

Mina små älsklingar, eller dom är inte så små, dom bråkar faktist hela tiden med varandra, men dom klarar sig inte utan varandra, det är det värsta som finns när man tar ut en och den andra inte får följa med.

image73

Det här är våran travare, hon är så otroligt söt...Mamma till det bruna fölet.

Ja det här är dom bilderna ni får se, dom andra vart skit dåliga såg jag nu på datorn, ska ut och rida nu, får se om jag kommer hem igen, hittar ju inte där, men vi hörs för hoppnings vis ikväll. Hejdå.

Söndag

Nu har jag precis kommit in från skogen, mamma och jag har vart ute och gått i en och en halvtimme, riktigt länge, är helt slut nu, dom har sågat i en av skogarna som liggen nära en skogsväg som jag rider ofta på och nu har vi kollat om man kunde gå i skogen dit och rida hem på vägen, det verkar faktist funka, men vet inte riktigt om jag hittar än men ska ut och rida där efter lunchen har jag tänkt. Det ska bli kul att rida på ett nytt ställe nu. Annars ska jag väl inte göra någonting speciellt idag heller, såg att Dirty Dancing 2 skulle gå ikväll och det måste man ju bara se, men kommer inte ihåg vilken kanal den skulle gå på.

Melodifestivalen

Nu har jag kollat på melodifestivalen, eller jag kolla bara på låtarna sen böt vi till Göta Kanal 2 som gick på tv 4 film. Men va fan var det för låtar då? Nån jävla  Kebabpizza, fattar faktist inte vad det är, ingen var bra, melodifestivalen blir bara sämre och sämre, vad tror dom när dom tar med såna där låtar egentligen? Aja, har ju kollat på Göta kanal 2 nu, den har precis min humor, men pappa tycker väl inte att den är så rolig, har kollat på den 3 gånger nu... 

Ska kolla om det är någon bra film på tv nu, men vi ses imorgon. Hejdå

Fryser + tapeter

Nu har jag vart ute och ridit, det vart riktigt jävla iskallt om fötterna, hade dom vanliga ridskorna, inte vinterridskorna, shiit vad jag fryser om fötterna, och där det inte stod några träd när man red så blåste det as mycket, men det var kul ialla fall, mamma och jag red, och mötte pappa och brorsan i skogen, sen så red vi hemmåt och då kom syrran som var ute och gick med lilla Solo, så nu har hela familjen vart ute. Jag ska snart ut igen och gå med mitt lilla föl, ska ha spö med mig idag, har inte haft det någon annan gång, men idag ska jga ha det, så det kanske går bättre nu. Jag vet att det är lite tråkigt för er att läsa allt som jag gör på dagarna, det intressear säkrt inte er, men det är så här jag är, men ska faktist komma med lite annorlunda saker nu på lovet, allt måste bara lugna ner sig först.


Har hittat en jätte fina tapeter, ska ju kanske få göra om i mitt rum i sommar och då så har jag börjat kolla runt på tapeter nu, det finns bara så många fina.

Tapeter från Duro.
         

Från ECO.
         

        
    

Vilka tapeter tycker NI var finast?

Jag tycker att alla är fina, vet faktist inte vilken som är finast, det beror på hur rummet ser ut som man ska ha det i, och vad det är för rum som bestämmer vilken tapet man ska ha tycker jag.

Lördag morgon

Hej allihop! Nu är jag pigg och kry igen, eller egentligen inte, har bara så fruktansvärt ont i halsen, typ halsmandlarna har svällt upp, så jag kan inte svälja eller någonting, förhoppnings vis går det över med dagen.

Ska inte göra något speciellt idag tror jag, blir väl som en vanlig lördag, ut och gå med hunden, ta hand om hästarna, blogga och titta på tv, har verkligen bestämt mig för att jag ska blogga mer nu när jag är ledig, men min lediga vecka är ändå proppfull redan nu, så det kanske inte blir så mycket bloggande i alla fall, men ska verkligen försöka. 

Det ser ut att vara jätte fint väder ute, synd bara det där med snön, det snöade igår, kan ni fatta, snö nu igen ska den aldrig försvinna för gått eller? Ville ju ha jätte mycket snö i början av januari, men nu så är jag inte så sugen på det längre, vill hellre ha vår.

Tog några bilder med kameran nu på morgonen.

image70

image71


Kändisar... Lika som bär, vad jag tycker om dom och lite andra blder.

Asså Rachel Bilson är så jäkla söt och fin, men Ashley Tisdale är nästan ännu sötare hon, förälskad i hennes hår.

       




Lika som bär eller?

        och              
Bruce Willis                                         Tony Rickardsson



              

        Lindsay Lohan            Paris Hilton
Båda tjejerna har förstört sina liv totalt, dom är egentligen ganska söta dom också, hur kan man bara förstöra sig själv sådär, fattar inte det.





Click for Full Size View 

Vem var det där då? Tom eller Bill Kaulitz?

             

Såklart det är Bill ju...




image134
Dom var faktist extremt lika.


Vem bär klänningarna bäst?


Christina eller Fergi?


Molly eller Fergi?

Fredag

Nu är jag hemma igen, sjuk igen nu. Bara så tråkigt, lov och jag är sjuk, men ska försöka hålla igång iaf. Satt och skakade på konfan för att jag frös så jävla mycket, stackares E som fick känna på mina iskalla fingrar hela tiden för att jag skulle se om jag hade blivit varmare. Hur är det med er då? Skolan har väl vart sådär, frös något fruktansvärt då också, har fått reda på att vi ska åka till studenternas efter lovet och åka skridskor så nu måste jag till min stuga och se om det är is där så att jag kan se så jag kan åka skridskor nu, var typ över ett år sen sist, bröt foten i januari så det måste ha vart i typ december som jag åkte två gånger i eller nåt.

Vad ska ni göra på lovet då? Jag ska ta det lungt, försöka få med mamma ut och shoppa, träffa familjen och rida, träna fölen och till sist vara med kompisar. Jag ska verkligen börja bloggamer nu på lovet också nu när jag har tid, så nu kommer ni förhoppnings vis ha mycket att läsa :)

Från mig till er



Älskar er mina små läsare, tack för att ni kikar in på min blogg ibland.

Nu är jag här igen...

Förlåt för dålig uppdatering ett par dagar nu, men ska ta tillbaka det nu, har vart så himla mycket med skolan, ska ju lämna in PM:et, varje gång jag skriver ut det så upptäcker jag nya stavfel, måste göra om det en fjärde gång nu, as jobbigt asså. Har tittat på kenzas filmer nu från TH konserterna, är så sjukt avundsjuk, vill också se mina stora idoler så nära. Men får väl nöja mig med att se dom på kenzas filmer och på youtube tillsvidare.

Min bror fyller ju som sagt år idag, har ätit tårta nu, skit god alltså, lovely. Han har fått väldigt mycket saker tycker jag, får ju inte ens hälften av det där när jag fyller år.

Här kommer dagens outfit som jag lovade i förra inlägget, har tagit den själv i spegeln så den är inte så bra, och jag hade ett halsband förrut i skolan men tog av det när jag kom hem så ni får se kortet där jag inte har det.
image69

Klänning från Kappahl
Strumpisar från HM eller nåt

Hade ett halsband från indiska
På bilden har jag "raggsockar"  vet inte riktigt vart ifrån.

Ska skriva om lite i PM:et nu, och läsa bloggarna som jag inte har läst på länge, bla, en tokio hotel, ellinorak och några fler.

Torsdag

Hej på er!

Har precis kommit in från hästarna nu, men det är lite folk här nu, brorsan fyller år. 10 år nu, tänk så stor han har blivit, ska gå till dom nu, men vi hörs mer ikväll, ska ta en dagens outfit då också.

Onsdag

Hej, har precis ätit en pirog som jag hittade i frysen, riktigt god faktist, har vart ute hos hästarna, red  med en och var ute och gick med en, jätte skönt, men fölet som jag var te och gick med rullade sig så klart, han som var ny ryktad.

Hade ju det där biologi provet idag, tror att jag har fått G,  men det var svårt men ändå inte. På slöjden så fortsatte jag med klänningen, har sytt ihop den, och har gjort den övre kanten färdig, tror nästan att den är färdig nästa gång. Annars så har det väl inte hänt så mycket, ska skriva färdigt mitt PM idag och städa mitt rum, min lillebror fyller år imorgon (på alla hjärtans dag, gulligt) så då kommer det lite folk hit tror jag.

Fick veta lite om praon idag, har bestämt mig för att hålla på med hästar eller typ något omsorg/vård program sen, så jag tänkte prao med något av det, men vet inte vilket, och jag vet inte heller vad jag vill bli inom det, men har ju som tur var ett år kvar tills jag ska välja, är ju så liten jag, men kommer nog vela fram och tillbaka med vad jag ska bli, har bestämt mig för att ha bestämt mig tidigt så det bara är att fylla i allt det där. Ska skriva PM nu, hörs lite senare ikväll.

Röda händer, dum häst och prov imorgon

Ja ni ser ju hur dagen har varit genom att bara läsa rubriken. Skolan var väl inte så rolig, har verkligen tröttnat på skolan nu, orkar inte med proc och alla läxor längre. Det var ju min tur att ta hand om sköthästen idag, och jag kom dit 5 över tre så jag jag och skulle hämta honom direkt och så fort jag närmade mig så sprang han iväg, jävla häst alltså, mina hästar stod på andra sidan staketet och bara tittade på mig, ville bara hoppa över staketen och ta in dom istället (våra hagar och stall ligger otroligt nära varandra) Fölen sprang fram mot staketet när dom såg mig och gnäggade och jag kunde inte krama om dom... Men iaf kom in med hästen i stallet klockan 25 över tre, lite smått arg, men det gick jätte bra som tur var.

Kom hem för ca 10 minuter sen, hade alldeles röda händer då, har liksom vart ute sen jag kom hem kan man säga, dom är fortfarnade röda.

Ska ha det där biologi provet imorgon, inte så glad över det. Jag tror att jag kan det mesta det är bara det att jag är så osäker så jag tror att jag har gjort fel, men ska plugga heeela kvällen och får plugga på bussen imorgon bitti, tycker att det borde sitta då.

Avundsjuk

Är så jäkla avundsjuk på Kenza, vill också stå så där nära, en halvmeter ifrån, Tokio Hotel, fatta stå så där nära Tom. Ska ju inte få åka till sthlm och se dom heller, mamma vill inte att jag ska åka dit ensam, är lite arg,men dom kommer säkert till sverige någon annan gång och då ska jag banne mig vara där.

Ska sätta mig i soffan och läsa i biologi boken nu när jag har tid på morgonen, om typ en kvart så måste jag gå till bussen, så hej då.

Tidig + dagens outfit

Hej allihop!
Är uppe tidigt som ni ser idag, eller gick inte upp så tidigt men är färdig tidigt. Har stått och tagit dagens outfit bilderna recis i spegeln, gick inte så bra, har för smal spegel, men aja ni får nöja er med det idag.

Har engelska, svenska, muik och spanka idag tror jag, vet faktist inte riktigt vad jag har för ämnen, men det löser sig nog.

Idag ska jag ta hand omn skötishästen, det ska bli kul, han är jätte annorlunda att rida jämfört med mina hästar, ska efter att jag har tagit hand om honom, ut en sväng med nån av mina hästar, kanske ut och gå med fölen.

image68

Brun cardigan från HM
Grå linnen från Lindex och Indiska
Halsband, vet inte riktigt vad det är ifrån
Jeans, Crocker

Sadelöverdrag - färdigt

Nu har jag ätit min älskade pirog, har väntat p åatt vi ska äta såna i 3 veckor nu tror jag. Har sytt färdigt sadelöverdraget också, vart ganska bra faktist, satt perfekt på sadeln.
image66

Här sitter det på sadeln:
image67

vistt blev det ganska bra?

Dagens outfit, både i skolan och hemma

Här kommer då dagens outfit bilder, hade fotograf idag så det vart mååånga bilder :)
image63


image64

Såhär såg jag ut i skolan.

Jeans från åhlens
Bolero från ellos
Vitt linne från veromoda
Ett till vitt linne från ellos

Såhär ser jag ut nu:
image65

Tee, mammas gamla, men älskar den
Tröja från ellos
Ridbyxor, har köpt dom på ullared tror jag

Måndag

Hej på er allihop igen. Har suttit vid datorn ett tag nu, men hållt på och ändrat om allt, är inte så nöjd över resultatet men kan inte bättre och det är bättre än det jag hade förrut, men ska ändra en gärg till tror jag.

Mamma har köpt tyg till mig så jag ska börja sy på sadelöverdraget nu ikväll tror jag, det är blått, nyansen är inte prcis det jag ville ha, men det ska ju ända bara vara på sadeln ute i stallet så det gör väl inget, ska visa bilder sen när den är färdig har jag tänkt.

Har haft biologi, so och idrott idag, idrotten var faktist ganska rolig, körde kräftfotboll ni vet, liiite jobbigt. På so:n skrev jag på min inledning till PM:et, tror att jag gör färdigt hela PM:et på onsdag kväll, måste ju plugga till biologin idag och imorgon.

Nya färger...

Nå vad tycker ni om mina nya färger, är inte helt säker på om jag ska ha dom eller inte, dom där färgkarterna är helt underbara att ha till hands, bara att titta vilken färg man vill ha och sen skriva in koden där... Jag är ju som ni säkert har kommit p åinte så bra med det här att göra header, ändra färger, men äntliiigen börjar jag förstå hur jag ska göra.

Sitter och pluggar biologin just nu, ska kolla in några bloggar till, innan jag öppnar PM- dokumentet, ska försöka skriva så mycket som möjligt nu ikväll har jag tänkt.

Mamma ska förhoppnings vis köpa tyg till mig imorgon, så jag ska börja sy ett sadel överdrag till min sadel, gjorde ett förrut, men behöver ett till nu, och orkar inte köpa något, det är ju inte så svårt att sy ett sånt, gjorde det typ i sexan tror jag.

Söndag

Tjolla hopp!
Sitter och skriver mitt PM på datorn nu, ska se om jag får någon ordning på det hela, har bara skrivit 3 sidor i mitt häfte än så länge, så det behövs mycket mer, och det blir nog inte mer än en sida på datorn. Försöker plugga till biologi provet också, men det går inte så bra, tycker att det är så tråååkigt. Vet att jag måste men ska försöka göra det ikväll, och komma en bit med biologin nu på dagen.
 
Måste snart ut till hästarna igen, det är jätte mycket med dom nu, men det är ju så här jag vill ha mitt liv, så då får jag inte klaga, älskar mina 4 hästar iaf. Det roligaste med dom just nu är att fölen hela tiden blir duktigare och duktigare, hade ju inte ork att träna dom så mycket i vintras så jag försöker ta igen allting nu, det går faktist framåt...   Dom bits hela tiden, men dom är hingstar och två stycken, så det kan man ju förstå iaf, deras halsar är alltid buckliga, och mina armar har vart fulla med blåmärken, men nu har jag inte fått så mycker tänder i armarna på länge :)

Och imorgon är det skola igen, orkar inte men är tvungen, brorsan fyller år på torsdag och jag har prov på onsdag, ska lämna in mitt PM på fredag och ska ta hand om sköthästen på tisadag och hinnamed mnina egna hästar, kommer inte kunna göra allting, det kommer vara fullt upp hela veckan, har desutom engelskaläxan tills på fredag och en spanska läxa dyker säkert upp. Ska fortsätta med mitt PM skrivande nu, vi hörs mer ikväll tror jag.

Titanic

Sitter och kollar på Titanic, bara så sorgligt. Den är ungefär en timme kvar, kommer säkert att grina när Jack drunknar. Älskar filmen, den är så jäkla fin, okej förlåt, det blir massor av sånt här nu. Ibland känner man att man skulle ha velat leva på den tiden, jag är så, eller så skulle jag ha velat levt på typ medeltiden, det känns som om jag skulle passa in bättre då.


Rubriiik

Har vart ute och hållt på med hästarna idag, gick ut till dom vid halv tre och kom in halv sex, är riktigt trött nu. Har ridit dom stora hästarna och har vart ute och gått med fölen, har ryktat  alla hästarna ordentligt också, känner mig riktigt duktig. Hoppade diken med min "vite springare" idag, hon är så helt underbar, love you Viran.

Har snart skrivit min första kladd till PM:et, hoppas verkligen att det blir bra, har skrivit 2,5 sidor nu, känner mig så duktig när jag gör sånt här på helgerna.

Sitter och kollar på klänningar och på olika bloggar. Tänk om min blogg skulle bli stor, det skulle kännas lite läskigt, men ändå jätte kul, kan inte föreställa mig något sånt, för liksom jag har inte många läsare varje dag, har väl inte heller sagt till folk att jag en blogg också, men tänk om.

Ska vara ensam hemma ikväll, krypa upp i soffan med lite glass tror jag och kolla på Titanic, den är så fin, det är bara lite synd att den håller på ganska länge, men ska kolla på hela iaf.

Vilken klänning?

      Zooma
ZoomaZooma

Nå, vilken klänning tycker ni att jag ska bestämma ig för, gillar alla moddelenra, men alla har liksom något litet små fel, ni får hjälpa mig att välja.

Lördag

Goddag allihop!
Ska ut och gå med lilla vovven snart, ska bara skriva lite här först. Har släppt ut hästarna, ätit en stoor frukost och städat åt våran lilla hamster nu på morgonene, älskar verkligen frukost just nu, fullkorns mackor är min stora passion, + smultron yoghurt, eller hur nu det stavas...

Har inte så stora förhoppningar på den här dagen heller, måste träna ordentligt med fölen nu, sen måste jag väl sitta med det där jäkla PM:et, det går jätte trögt att skriva på det just nu. Det ska vara färdigt på fredag, dator skrivet och fint, jag har bara skrivit 1 , 5 sidor på vanligt papper för hand just nu...Måste plugga till biologiprovet också, det är hur många sidorsom helst att läsa...

Fredag...

Hej allihop. Kommer precis in från hästarna, red en liten kort sväng och har gett dom havre nu. Har vart på konfan, skulle skriva en bön, totalt värdelöst tycker jag, men fick en semla där :) Annars så har det väl inte hänt så mycket, haft idrott, matte och engelska idag. Skulle ju på bio ikväll, vet inte om det blir så nu, mamma orkar inte, så jag vet inte alls hur det blir nu, jag vill åka och mamma vill väl kanske, det beror på om hon är trött då.

Torsdag

Dagen har varit bra, haft spanska, matte och biologi, ganska segt. Har ju biologi prov snart och fattar fortfarande inget av det där, tycker det är så tråkigt så då klarar jag inte av att koncentrera mig på den, det är ju inte bra, men det är så jag är. På svenska idag fick vi leka massor av lekar, haha var lite roliga lekar, på en skulle man få ögonkontakt med nån och sen blunda och sen gå runt där, alla krockade med varandra, sen så var det väl lite andra lekar, en när man skulle vara älg eller nåt sånt.

Har ridit min lilla häst idag, red i någons hage där det är diken över allt, så direkt när du har hoppat över ett dike, så kommer det snart ett till, det är jätte kul, min häst är så rolig också, hon tycker att vatten är jätte farligt så hon tar verkligen sats och för att vara absolut säkert att inte komma i vattnet så hoppar hon högt och långt, med en riktig energi, älskar henne verkligen. Har tränat att vara ute och gå med fölen en stund själva också, dom har jämt annars fått varit ute och gått tillsammans förrut, gick väl sådär idag, men det kommer nog gå bättre snart hoppas jag.

Tror att jag ska till kyrkan ikväll, måste gå tio gånger i kyrkan nu för att jag konfemerar mig, så jag har några gånger kvar, skulle vara skönt om jag hade gått färdigt alla gångerna snart.

Mamma och jag funderar på att gå på bio imorgon, Miss Potter, jag har redan sett den men inte mamma.
Miss Potter Poster


Onsdag

Har vart i skolan igen idag, hade ruskigt ont i halsen, men gick iaf, har haft dom här halstabletterna  mucoangin eller vad dom heter, lite läskiga ju, kändes precis som om man hade ett plåster satt mitt i halsen på innsidan alltså, men dom hjälpte iaf en stund. Har hållt på med min klänning, och läraren skulle ju lägga till några cm till sömsmån, men nu när jag klippte ut den och nålade ihop allt så var den som värsta tältet, asså skit stor, fick ta in ca 1 dm, men den är fortfarande lite för stor, men det får väl gå iaf, tror inte att jag kommer att använda den så mycket.

Har haft teknik åttan idag också, kunde bara en fråga som handlade om regnbågen, resten gissade jag på, det var faktist skit svårt. Har haft matte och biologi också, gjorde inte så mycket då, typ jobbat i boken.

Ryktade killarna i gåången sen (asså mina föl)  gick halv bra, men Ragge är det inga problem, men La Poo tycker att det är hemskt och trampar bara runt hela tiden.

Har mina gröna mjukisbyxer fulla med färg fläcka på mig idag, och skulle yt till glassbilen, gubben som körde den tyckte att jag hade jätte fina byxer, jag ville bara springa in då, lite pinsamt, speciellt när han säger det också.

Gynning på tv.

Tja, sitter och tittar på Carolina Gynning just nu, skit kul ju. Har lite ont i halsen men annars är det bra, hoppas verkligen att jag kan gå i skolan idag. Var ute och red sköthästen, och allt gick jäte bra, sen har jag ridit min ena häst också, men då var jag så trött för att  jag är sjuk så jag bröt ihop i stallet och la mig på stallgolvet och tårarna bara strömmade, blir jämt så när jag inte orkar längre, men jag och min häst kom ut en stund iaf. Annars har jag väl inte gjort så mycket, har tittat på "grey ´s anatomy, älskar det programmet, lääängatr tills nästa nya "serie"  eller vad man ska säga kommer, den 13 februari har jag för mig :)

Ja just det har hittat en klänning nu som jag vill ha, 349 kr på halens, älskar den, så fin, men vet fortfarande inte om den kommer att sitta bra på mig,


Jag är ju som ni vet exapert på att hitta klänningar som jag gillar, men vet inte om dom passar mig, vet att jag är ganska fin i helter neck klänningar så jag hoppas att deb här blir bra... så vad tycker ni? ska jag slå till på den?


Tisdag och fortfarande sjuk...

Sitter här i pyjamasen forfarande, klockan är 11.35 men måste väl snart sätta på mej något annat, har lite - ingen feber idag, går  liksom upp och ner, men är hemma idag iaf som ni märker. Så jäkla lungt det är här, asså det är liksom jätte tyst och man är helt ensam, men man vet ändå inte vad man ska göra, har precis kollat färdigt på en av favoritfilmerna "cinderella story" den är bara så fin.
Har suttit och skrivit eller antecknat lite till mitt PM också, visste ju igår att jag hade feber så jag stoppade ner allt till det i väskan, så nu har jag skrivit 1 ½ sidor i häftet, men det räcker väl inte på långa vägar, har hittat massor om "ökenspridning" nu, och asså även om det låter skit tråkigt så är det faktist intressant, har lärt mig gansk amycket om det nu.

Ska ta mig ut til hästarna och sen gå till det andra stallet där sköthästen står, men inte än, men måste faktist komma ut till mina älsklingar en stund och någon ridtur har man aldrig dött av så jag ska försöka rida en kort sväng, ni får ha det så bra idag...


Måndag och sjuk igen

Nu har jag blivit sjuk igen, har lite feber och ont i halsen. Men kan  inte vara sjuk, måste vara i skolan och försöka fatta något av biologin, få hjäp med mitt PM och jobba matte, behöver det. Var till skolan imorse men efter lunchen fick mamma komma och hämta mig, det gick inte att vara i skolan längre då, hade feber då också, så sen jag kom hem har jag legat i soffan med syrran som ju också är sjuk, sen så har jag sovit en stund, men blev ju ännu sämre efter att jag hade sovit, vilket inte är bra.

Vet inte riktigt  hur jag ska göra imorgon, det är min tur att ta hand om min sköthäst och har jag feber så går ju inte det, men det är bara det att nu kommer inte hon som äger hästen ut till stallet och det fins ingen annan som kan ta hand om hästen, så jag måste försöka ta mig dit iaf.

Är lite arg på ett av fölen också, han kom ut inatt och har tuggat sönder tränsen som låg framme, stampad och rivit ner täckena, rivit ner hjälmarna så jag vet inte om vi har någon hel ridhjälm nu, och massor av annat har han haft sönder, vi var lite oroliga att han skulle få kolik också, han hade kommit åt havre-hinkarna som var tills imorse, och ätit upp allt, och det blir ganska mycker på 4 hästars havre.

Men tillbaka med det här med att jag är sjuk, visst är det konstigt att man kan må hur bra som helst på morgonen, men sen får man eber på bara nån halvtimme, asså det går skit fort...

Snögubbe...

Jag har gjort en snögubbe, lite sned, såg ut som om den var full, men det var roligt, jag och mamma kröp runt på alla fyra där i trädgården medans resten av familjen kastade snöbollar på oss. Den gick tyvärr sönder precis efter att jag hade tagit kort på den, skulle försöka få den lite rakare och då så rammlade den, men han iaf ta två bilder.

image60

Den har faktist två armar även om den ena inte syns, okej, den var riktigt sned  ser jag nu.

Iskalla händer

Hejsan.
Nu är det så att jag har iskalla händer och tror att jag håller på att få feber, jag har inte tid att bli sjuk just nu. Måste till skolan och försöka förstå allt med biologin och sånt där, vill inte komma efter i något ämne ju.

Mamma och jag var ute och red en stund i snön, jätte mysigt, men lite kallt. Hon är så söt Viran, alldelesvit med ett reflex -flece täcke, hon har nu börjat med något nytt, börjar höger galopp med ett bocksprång först, ser lite konstigt ut, och är inte så bra, men jag vet inte hur jag ska få henne att sluta med det.

Var ute och gick med min hund en stund på morgonen också, han fick springa lös lääänge idag, han älskade verkligen det, jag måste oftast ha honom kopplad men idag fick han prova att vara utan koppel, så han sprang först och jag kom lite på efter kälken.

Sitter just nu och kollar på klänningar från ellos, mamma ska beställa kläder därifrån och jag har hittat många fina klänningar som jag vill ha, men vet inte vilken av dom som jag är finast i.

Går kväll / i natt...

Var ju som sagt hos min moster igår kväll, sen när vi skulle åka hem vid 23:15 någon gång så var det riktigt jäkla kallt. Och dom bor ganska ute på landet, och sen har dom en liten väg som man åker till dom som ligger bredvid en stooor åker, och där hade alltså alla snö blåst av åkern och låg istället på vägen, så man såg inte diket och ingenting och det var skiit kaaalt ska ni veta. Bilen körde fast i  snön och där står vi mitt ute på en en liten väg omringad av åkrar och vet inte vart diket är, så det var bara att börja putta bilen å sen fick mamma ta sats och köra, det gick väl inte så bra, höll på där med bilen i en halvtimme tror jag och jag som bara hade min stickade klänning och strumpisarna, (som tur var var dom ganska tjocka), sen hade jag mina knästrumpor till som jag hade haft rynkade hela kvällen, men där drog jag upp dom högt över knäet, skulle inte för våna mig om dom gick sönder eller nåt, men frös så för jävligt så det är det värt isåfall.

Tjohoo...

Nu är jag pigg som en lärka igen, sov till nio imose och det räckte, var så duktig att jag till och med släppte ut hästarma före klockan 10, sen städade jag i stallet, så det är riktigt fint nu. Har suttit och skrivit på fölens vad heter det nu då, men sånna där skyltar ni vet som man har sitter på boxdörrarna, min lilla Ragge är ju connemara och alla hästar i hans stamtavla har så lååånga namn så allt sitter liksom ihop där, inte så fint men det får väl duga.

Sen har jag städat mitt rum och min garderob, hängt in alla kläder igen som har råkat komma tillbaka till mitt rum istället för att hänga i garderoben. Får se om vi kommer till min moster ikväll, syrran är så sjuk nu så det går väl inte.




Blev förälskad i dom här små djuren så fort jag fick syn på dom, så jätte söta, hittade dom på en blogg.

Äntligen fredag...

Haha, det där lätt som värsta nöjes programmet, men så är det iaf. Har vart på konfan nu, det är ju bara så jätte kul, *ironisk* idag skulle vi skriva ett brev till Gud, jag satt väl mest och skrattade och sen när jag äntligen kom på nåt att skriva lät det väl lite såhär: Hej Gud! Nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva här men iaf tack för att jag bor i ett land utan krig, ... asså det var skit svårt att skriva till någon som jag inte tror finns, avslutade med att skriva Till Gud. Verkligen tur att ingen kommer att läsa det där, eller man vet ju aldrig med prästen, han kanske är så nyfiken så han läser allas brev.

Dagen har väl annars vart ganska bra, kom försent till engelskan imorse, var tvungen att springa runt och hämta mina syskons läxor, ett jävla göra när dom är sjuka tycker jag, men nu har dom iaf något att göra så nu borde jag bli lämnad i fred.

Imorgon tror jag att vi ska till min moster och hennes familj, ska bli kul, det var länge sen jag såg dom nu, så då blir det godis i massor, haha jag och mina kusiner tillsammans = inget godis kvar.

image59

Avslutar med en bild på en av mina älsklingar, men han har lite läskiga ögon på just den här bilden.

RSS 2.0